İmamoğlu Taksim ile ilgili projesini anlattı

Halk TV canlı yayınında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim ile ilgili “Ben yaptım oldu zihniyeti bizde yok. Yarışma usulü ile Taksim’e yeni bir proje yaptıracağız ” dedi. İmamoğlu ayrıca “Sırf ODTÜ’nün mezuniyet günlerine malzeme olmamak için çok çalışacağım.” ifadelerinde bulundu.

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

İstanbul korunması gereken alanları o kadar çok ki. Ne yazık ki bazen koruma adı altında yok ettiğimiz yerler var. Taksim en öncelikli noktalarımızdan birisi. Taksim’de yapılan bir uygulama var ve kimseyi mutlu etmiyor. Beton yüzeyin oluşması zevk noktasında herkesi mutsuz ediyor. En çok dinlediğim sorunlardan biri. Herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz Taksim’i. Elbette ki mevcut imkanlarla. Kesinlikle halk ya da halkın dinamikleri işin içinde olacak. Yarışma usulüyle kurum ve kuruluşların katılımını sağlayacağız. Ayrıca demokratik katılım ile bu projeleri halka soracağız.

İstanbul’un önceliği simgesel bir anlamda Taksim meydanı. Beşiktaş meydanı da dokunulması gereken bir yer. Buralar simgeler anlamda bir buluşma, aynı zamanda toplumsal uzlaşma için buluşma yeri. Büyük kentlerin meydanlarını çok önemseyeceğiz.

Meydanın toplum tarafından sorgulanmasına sebep olduk. Bu bence ciddi bir gelişim. Herkes sorgulayacak bunu.

Bugün sizi davet ettik, teşekkür ediyorum yayını buradan yaptığımız için. Biz belediyenin binalarının halka açılmasını istiyoruz.

Saraçhane’deki bu yapı mimari açıdan da çok önemli bir eser. Bu binaya çok nitelikli bir kütüphane yapacağız. Ayrıca gönüllülerden kuracağımız İstanbul Kurulları bu binada çalışacak. Belediye başkanı halkın arasında olacak.

SARAÇHANE’DEKİ BİNA SÜRPRİZİ

Özellikle arka bina kısmında Türkiye’nin en nitelikli en güçlü kütüphanesini yapacağız. Yurtiçi, yurtdışı insanların gelip arşiv karıştıracağı bir kütüphane olacak.

Sevgi dilini birinci sıra yakalayan kitle çocuklar. Çocuğun sevgisini kazanmadan hiçbir siyasi o toplumda başarılı olamaz.

Gençlerin şikayetini hergün dinliyorum. Özellikle 31 Mart’tan sonra… Hayallerimi artık bu şehirde kuruyorum diyen binlerce gençle karşılaşıyorum. Bu benim çalışma şevkimi artırıyor.

Bir araştırma gençlerin yüzde 65’in oy verdiğini açıklamış bir araştırma şirketi. Sevgiyi yakalayınca oy oranları inanıyorum yüzde 80 olacak.

ÇORLU TREN KAZASI

(Çorlu’daki kazada hayatını kaybeden Arda’nın kazadan önce Beylikdüzü’ndeki yaşam vadisini gördükten sonra ‘Ekrem amca keşke İBB Başkanı olsa’ sözü)

İlginç bir şey oldu bunu annesi anlattı herhalde Mısra hanım. Bu söylemi bizzat Mısra hanım bana anlatmıştı. Bunu söylediğini o zaman bana söylemişti annesi. Talihsiz bir kaza. Hak, hukuk adalet diyoruz ya adalet duygusunun yerine gelmediği zaman neyi tartışsanız boş. Mahkeme heyeti çekilmiş duruşmadan.

Çok feryadını gördüm orada annenin. Niçin bu ülkede adalete olan duyguyu tesis edemeyiz? Biz inançlı insanlarız ama bizim inancımız aynı zamanda maksimum adaleti sağlayan bir inanç. Yerine getirilmediği sürece vatandaşın güvenini sağlayamazsınız.

ANITKABİR’E UZUN YILLARDIR KURUMSAL BİR ZİYARET YAPILMAMIŞ

Anıtkabir’e uzun yıllardır kurumsal bir ziyaret yapılmamış. Bireysel olarak yapmış olabilirler yanlış anlamasınlar. Büyükşehirin tüm meclis üyeleri, 39 belediye başkanımız ve ben Anıtkabir’i ziyaret programı yaptık.

Doğduğum büyüdüğüm mahallenin abisi beni arayıp iki mazbatan var senin on yılın garanti dedi. Tam bir Trabzonlu fikri.

ESENLER OTOGAR PROJESİ

“İstanbul’un üretken insanları dünyanın hiçbir kentinde yok. 1 milyon 200 bin 0-4 yaş arası çocuk var. Bu kadar geleceğe dair bir nüfusu olan kentin bilime, teknolojiye, eğitime yatırım yapmayacakta ne yapacak!

21.yy’da ekmeğini çıkaran bir nesil yaratabiliriz. İstanbul’u dünyanın en seçkin beyinlerinin geldiği bir kent haline getirebiliriz.

Teknokent yapılıyor nerde İzmit’te… Bu kitleyi şehrin dışında bir yere getiremezsiniz. Kentin içinde tutacaksınız. Ümraniye gibi Kartal-Pendik gibi…

Esenler kocaman bir alan. 27-28 yılı bulmuş bir geçmişi var. Yap-işlet-devret süresi görevi geri almamızdan 2-3 gün önce doldu.

Kurtköy’de Anadolu yakası garı, bir tanede Hadımköy bölgesinde bir otogar yapacağız. İstanbul içinde de mini otogarlarla desteklenecek.

Sağda solda duyuyoruz orayı vermeyiz falan… Orayı akla ve bilime peşkeş çekeceğim. Üretim ve istihdam merkezi haline getireceğim orayı.

Polis oraya baskın yaptı. Pislik içerisinde. Orada oluşan suç merkezi Güngören’i etkiliyor, Esenler’i etkiliyor. Bayrampaşa’yı etkiliyor.

Metro ulaşımı var. Tramvay ulaşımına yakın. Başka bir müjde daha verelim. İstanbul’a yapacağımız 15 yaşam vadisinden birinin de merkezinde. Onbinlerce gencimizin eğitim aldığı hayata hazırlandığı bir yer olacak.”

Sırf ODTÜ’nün mezuniyet günlerine malzeme olmamak için çok çalışacağım.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir