Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 1 toplantı dönemi Temmuz ayı 2’nci bileşimi yapıldı

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 1 toplantı dönemi Temmuz ayı 2’nci bileşimi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 04.07.2019 Perşembe günü saat 15.00 da Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığın da toplandı.

Eyüpsultan Belediye Meclisinde bir ilk yaşanandı.

Çok sık karşılaşmadığımız diğer belediye meclislerinde de örneğine rastlamadığımız Eyüpsultan Belediye Meclis divanın da Muhalefet de bulunan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı da yer aldı.

Meclis Divan katipliğini ise Divan katip üyeliğine seçilen CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, ve Ak-Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bayram Ali Özaslan yaptı.

Meclis Gündemi ;

Eyüpsultan Belediye Meclisi Haziran ayı bileşimindeki Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in borçlanma talebinin ardından Hukuk ve İmar Ortak Komisyonu 03 ve 04 No’lu Alibeyköy Esentepe Mahallesi 624 ada 11 parsel ve Eyüpsultan İslambey Mahallesi 931 ada 14 parsel arsaların satış raporunu görüştü.

Olup bitenlerin ardından akıllara şu soruyu getirdi; 2019 yılının yarısın da bütçenin bitmesi ardından yapılan borçlanma talebi ve taşınmazların satışı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken nereye koşuyor sırada ne var diyen kamuoyu bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Meclis gündemine gelmeden önce Hukuk ve İmar ortak komisyonunda karara katılmayarak şerh düşen CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu üyesi Ali Haydar İşkar,Zafer Döner, İmar Komisyonu Üyesi İlker Çomak komisyon kararına şerh düşerek kararı kabul etmemişlerdir.

Eyüpsultan Belediye Meclis Toplantısının gündemine gelen Hukuk ve İmar Komisyonun 03 ve 04 No’lu raporuna CHP Meclis Grubu ret oyu verirken AK-PARTİ ve MHP Guruplarının oyları ile oy çokluğu ile karar geçmiştir.

Gündemin diğer maddeleri; Hukuk ve İmar Komisyonu ortak raporu 05 No’lu raporu ve Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonunu 12 No’lu raporu Eyüpsultan Belediye Meclisinin tümünün oyları ile oy birliğiyle geçti.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 1 toplantı dönemi Temmuz ayı bileşiminde Ak-Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı Ak-Parti Meclis Üyesi ve Divan katip üyesi Ceren Çolak, AK-Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Güven İldirim,Zehra Purde Muti,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz, CHP Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, CHP Meclis Üyesi Filiz Gökçe,Nail Balkan söz alarak gündeme ilişkin birer konuşma yaptılar.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir