İmamoğlu: Salgında bu hafta çok önemli

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabında koronavirüs salgınına yönelik yaptığı açıklamada, bu haftanın virüsün yayılmasında çok önemli olduğuna dikkat çekerek, yurttaşlara evde kalma çağrısında bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınına yönelik açıklamalarda bulundu. Bu haftanın ve önümüzdeki birkaç haftanın salgının yayılma seyrinde çok önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, yurttaşlara zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları uyarısında bulundu.

İmamoğlu, “Salgının büyümemesi için sağlıkçılara destek olmamız gerekir. Bu hafta ve bundan sonraki birkaç hafta çok çok önemli. Evde kalmaya devam edin, mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmayın” diye konuştu.

İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“İki günlük sokağa çıkması yasağı ile süreci evlerimizde geçirdik. İzolasyon süreci çok önemli. Şu anda bugün itibariyle ilk vakamızın birinci ayını doldurmuş olduk. Bugün baktığımızda ne yazık ki yurdumuzda 57 bini üzerinde bir hasta sayısına ve yüksek rakamlara doğru giden, vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği bir süreci yaşıyoruz.

Dolayısıyla bir gerçeği unutmayalım yani herhangi bir gündem zihnimizi başka bir yere dönüştürmeden ya da farklı bir vakayı kendi önümüze başka bir yorumla koymadan tümüyle evde kalmayı ve evde izole olmayı bu dönemin en önemli kararı olarak zihnimizden çıkarmayalım. Zira canı pahasına şu anda hayatını riske ederek sağlığı kötü olan vatandaşlarımız için çalışan sağlıkçılarımıza biraz yardımcı olmak istiyorsak, bu salgının büyümemesi, bu salgının makul seviyelerde kalarak gitmesi için de sağlıkçılara bu yönde destek olmamız gerekir, kendi sağlığımız kendi canımız için.

Bu manada lütfen evde kalın. Salgının büyümemesi için sağlıkçılara destek olmamız gerekir. Bu hafta ve bundan sonraki birkaç hafta çok çok önemli. Evde kalmaya devam edin, mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmayın özel araçlarınızla da dışarı çıkmayın. Hepinize iyi haftalar diliyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir