İlhan İrem son yolculuğuna uğurlanıyor

Example HTML page

‘Anlasana’, ‘Konuşamıyorum’, ‘Olanlar Olmuş’ gibi efsana şarkılara imza atan müzisyen İlhan İrem bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İrem, İstanbul’da defnedilecek.

Böbrek yetmezliği nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden duayen sanatçı İlhan İrem, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

İlhan İrem için ilk tören vasiyeti üzerine Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenleniyor.

Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.

Sanatçının Türk bayrağına sarılı cenazesi AKM’ye getirildi.

Sanatçının cenazesi, buradaki törenden sonra Bebek Camisi’ne götürülecek.

Cenaze namazının ardından İlhan İrem’in cenazesi Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



“HER ŞEY BAMBAŞKA OLABİLİRDİ”

İlhan İrem, Sözcü Gazetesinden Gökmen Ulu’ya 2017 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:

“Her şey bambaşka ve pırıl pırıl olabilirdi. Hayatımız, sanatımız, ilişkilerimiz, sokaklarımız, doğamız, sahillerimiz, eğitim sistemimiz, siyasetimiz maalesef giderek bir batağa saplandı. Oysa yüz yıl önce geleceğin ufkuna bir gökkuşağı çizilmişti. Gerilemeyi ilerleme diye topluma zerk eden zihniyet, türlü karalamalarla gerçekleri ekseninden kaydırarak, kendi ufukları kadar bir gelecek çizmeye başladı. Güzellikler karartıldığı için insanlar yetinmeyi öğrendi. O yüzden bazı istisnalar dışında, artık bütün kavramlar sahtedir. Bu kıyamet ortamında mucizevi bir şekilde yetişen aydınlık fikirli insanlar ve onların çağdaş eserleri, çölde açan çiçekler gibi…”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir