İhale yoluyla personel istihdamına yargı ‘dur’ dedi

İhale yoluyla personel istihdamına yargı ‘dur’ dedi

BirGün Ankara’ın haberi;

Şubat ayında Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından ilana çıkartılan, “hizmet alımı yoluyla mühendis istihdamı ihalesi”ne yönelik TMMOB’un açtığı iptal davası sonuçlandı. İdare Mahkemesi, kamuda sürekli ve asli görevlerde çalışacak personelin ihale yoluyla istihdam edilemeyeceği gerekçesiyle ihalenin iptaline karar verdi.

MTA Genel Müdürlüğü’nün 3 Şubat’ta “Personel Hizmet Alımı” başlığıyla yayımladığı, 229’u Mühendis olmak üzere toplam 235 personel için hizmet alım ihalesine ilişkin TMMOB tarafından yapılan incelemede, ilanda hizmete ilişkin herhangi bir tanım yapılmadığı, mesleki-teknik kriter belirlenmediği ve işin yapılacağı yerin sınırlanmadığı saptandı. Bunun üzerine dava açan TMMOB Yönetim Kuruluna yargıdan sevindirici haber geldi ve ihale iptal edildi.

“Takipçisi olacağız”

Kamuda son dönemlerde giderek yaygınlaşan hizmet alımı yoluyla istihdam edilme uygulamasına ilişkin emsal niteliğinde olan bu kararın yıllardır verdikleri mücadelenin bir kazanımı olduğunu ifade eden TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Mahkeme kararıyla iptal edilen ihale sonrasında, MTA Genel Müdürlüğünde, söz konusu mühendislik hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeni mühendis kadrosu açılmalıdır. Birlik olarak bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

“Mücadelemiz sürecek”

Güvencesiz çalışma koşullarına yönelik mücadelelerinin süreceğini ifade eden Koramaz, “Bizler TMMOB olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sözleşmeli, geçici, güvencesiz istihdam usullerine karşı tüm mühendis, mimar ve şehir plancılarının kamuda güvenceli ve kadrolu istihdam edilmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz. Yaşasın TMMOB örgütlülüğü, yaşasın mücadelemiz” şeklinde konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir