İBB: 45 günlük su kaldı, lütfen kullanırken özen gösterelim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, yağışların Kasım ayında mevsim normallerinin yüzde 45 altında gerçekleştiği bilgisini vererek yurttaşları, “Lütfen su tüketirken özen gösterelim” diyerek uyardı.

İstanbul son yılların en kurak dönemlerini geçiriyor. İSKİ verilerine göre İstanbul’da barajların doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 24.30 seviyesine kadar düştü. Uzmanlara göre ise İstanbul’un hiç yağmur yağmaması durumunda 45 günlük suyu kaldı.

Konu ile ilgili bir açıklama da İBB’den geldi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Değerli İstanbullular; yağışlar Kasım ayında mevsim normallerinin yüzde 45 altında gerçekleşti. Aralık ayında da sıcakların mevsim normallerinin 3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Lütfen su tüketirken özen gösterelim, çok basit önlemlerle ciddi tasarruf sağlayabiliriz” uyarısında bulundu.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 1 Aralık itibarıyla 24,50 olarak ölçüldü. 2019 yılında bu dönemde barajlardaki su oranı yüzde 35,60 olarak gerçekleşmişti.

Su miktarı Istrancalar’da yüzde 22,84, Terkos’ta yüzde 25,36, Sazlıdere’de yüzde 5,49, Alibey’de yüzde 28,99, Büyükçekmece’de yüzde 16,37, Ömerli’de yüzde 28,11 Darlık’ta yüzde 53,94 olarak kaydedildi.

İstanbul’a su sağlayan baraj ve göletler azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı 205,85 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor.

İstanbul’da günlük ortalama 2,9 milyon metreküp su tüketiliyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir