Hırsızlık suçundan 57 bin kişi cezaevinde

Hırsızlık suçunu işlediği gerekçesiyle cezaevlerinde toplam 57 bin mahkûm bulunuyor. Bedelsiz senet kullanımı suçundan ise hapishanelerde hükümlü olarak toplam sekiz mahkûm var …

Birgün Gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre;

Ekonomide yaşanan kötü gidişatın ardından hırsızlık suçunda yaşanan artışa dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun önergesine verilen yanıtta bu nedenle cezaevlerinde tutuklu olarak bulunduğunu toplam sayının ise 57 bin 282 olduğunu ifade edildi. Tanrıkulu’nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine Adalet Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Tanrıkulu önergesinde, hırsızlık suçlamasıyla son üç yılda cezaevine girenlerin sayısını sordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yönlendirmesiyle önergeye yanıt veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise son üç yıllık verilerin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlanan raporlarda yer aldığını ifade etti. Cezaevlerindeki mevcut hırsızlık suçu mahkûmları hakkında bilgi veren Adalet Bakanı Gül, tam 54 bin 314 hükümlünün bulunduğunu bildirdi. Gül, 2 bin 968 kişinin de hırsızlık suçu nedeniyle cezaevlerinde tutuklu olarak bulunduğunu toplam sayının ise 57 bin 282 olduğunu ifade etti.

BEDELSİZ SENETTE ŞAŞIRTAN SAYI

Tanrıkulu’nun bedelsiz senet kullanımı nedeniyle cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu sayılarına yönelik soru önergesini de yanıtlayan Adalet Bakanı Gül, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ‘Malvarlığına Karşı Suçlar’ ana başlığının altında yer alan bedelsiz senet kullanımı suçundan cezaevlerinde tutuklu mahkûmun bulunmadığını bildirdi. Gül, bu suç grubundan hükümlü olarak cezaevlerinde bulunan toplam mahkûm sayısının ise sadece sekiz olduğunu ifade etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir