İBB’nin ihaleden elenmesine ‘trajikomik’ gerekçe

İBB, TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihaleden elendi. Elenme nedeninin “‘Müştereken ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte’ yazmak” olduğunu belirten İBB Sözcüsü Ongun, gerekçeyi ‘trajikomik’ olarak nitelendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi.

İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı’nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi’ne verildi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB’nin ihaleden elenme gerekçesini açıkladı.

Ongun, “İBB iştiraklerinin Haydarpaşa- Sirkeci ihalesinden elenme nedeni: ‘Müştereken ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte’ yazmak. Bu trajikomik iptal gerekçesi tarihe geçecek nitelikte” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinden İBB iştirakleri hukuksuzca elendi. Hem mahkemeye taşıyacağız hem de suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir