Her yer meydan her yer 1 Mayıs!

1 Mayıs’ta emekçiler meydanlarda bir araya gelemeyecek. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB salgın nedeniyle 1 Mayıs’ı sosyal medya üzerinden mitingle kutlayacak

Emek ve meslek örgütleri salgın nedeniyle bu yıl 1 Mayıs’ı meydanlarda kutlamayacak. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Başkanı Sinan Adıyaman ile KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Aysun Gezen online basın toplantısıyla 1 Mayıs programını açıkladı.

Dört kurum adına Çerkezoğlu tarafından okunan açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs’ın sosyal medya üzerinden yayınlanacak ‘1 Mayıs mitingi’ ile kutlanacağı, Taksim Kazancı Yokuşu’nda da sembolik anma gerçekleştirileceği belirtildi.

TEK SES TEK YÜREK OLUNACAK

Tarihte ilk kez 1 Mayıs’ta işçilerin büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacağına işaret edilen açıklamada, “Ancak bu koşullara rağmen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun ilan ettiği insan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacak” ifadesi kullanıldı.

“Yeni bir toplumsal düzen şart” denilen açıklamada, “Bu düzen on yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmuyordu. Cvid-19 salgını düzenin nasıl çürüdüğünü ve çöktüğünü en açık haliyle gösterdi” ifadeleri kullanıldı.

KAZANCI YOKUŞU’NDA ANMA

Ev ve iş yerlerinin sokaklara dönük yüzüne, taleplerin yer aldığı pankart ve afişlerin asılacağı bilgisi verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“1 Mayıs 1977’de Taksim’de yitirdiğimiz mücadele arkadaşlarımızı Kazancı Yokuşu’nda anacağız. 1 Mayıs günü bulunduğumuz her yerin balkonlarından, pencerelerinden yeni bir toplumsal düzen için aynı anda tüm Türkiye’den ses vereceğiz. Sosyal medya üzerinden yayınlanacak ‘1 Mayıs Mitingi’nde buluşacağız. Birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı, tüm gücümüzle bulunduğumuz her yerden göstereceğiz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir