HDP göstericileri uyardı

Diyarbakır’da bazı göstericilerin bir dolmuşu yakması tepki çekti.

HDP’li belediye eşbaşkanlarının yerine kayyım atanmasına yönelik tepkilerin dozu artıyor. Diyarbakır’da bir minibüsün içindeki yolcular indirildikten sonra yakılması tepki çekti. HDP Dış İlişkiler Sözcüsü ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, “Haklıyken haksız konuma düşmeyelim, biz bu değiliz” diyerek sağduyu çağrısı yaptı.

HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın görevden alınarak kayyım atanmasına ilişkin protestolar dün de sürdü.
Diyarbakır’da dün bir grup büyükşehir belediyesi binasına gitmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Mızraklı ile HDP Dış İlişkiler Komisyonu Sözcüsü ve Bingöl milletvekili Hişyar Özsoy, Necdet İpekyüz, Saliha Aydeniz, Meral Danış Beştaş, İmam Taşçıer ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay ile bir grup partilinin de olduğu diğer topluluk ise Ofis semtinde toplandı. Burada konuşan Hişyar Özsoy, “Kayapınar ilçesinde bir dolmuş yakıldı. Biz bu değiliz. Bunu kabul etmiyoruz. Halkın malına zarar vermek bizim siyasetimiz değil. Bunun bizimle uzaktan yakından alakası yoktur. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim” dedi. TİP milletvekili Barış Atay ise HDP ile sağladıkları ittifakı her alanda sürdüreceklerini belirterek “İttifakımızı hem sokakta hem Meclis’te yan yana durarak göstereceğiz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir