Eyüpsultan da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Milli Birlik, Toplumsal Bütünlükten uzak kutlandı

Eyüpsultan da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Milli Birlik, Toplumsal Bütünlükten uzak kutlandı

Eyüpsultan da her yıl olduğu gibi Kaymakamlığın daveti üzerine Siyasi Partiler ve Sivil Toplum kurumları temsilcileri hazır bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenine; Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, Garnizyon adına İstkbarat Albay Gürdal Göze, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken,AK PARTİ İlçe Başkanı Serhan Yılmaz,CHP İlçe Başkanı Dağan Sarıtaş,İYİ Parti İlçe Başkanı M.Hulusi Sıvacı MHP İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı,Vatan Partisi ve Eyüpdostları Vakfı ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Tüysüz, CHPEyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar ve Filiz Gökçe, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Gerek Dünyamız, gerekse Ülkemiz de yaşadığımız COVİD-19 salgını nedeniyle katılım sayısının düşük tutulması anlaşılabilir bir durum bu noktada her hangi bir sıkıntı yok.

Sıkıntıyı teşkil eden asıl nokta ise resmi törenlere geçildiğin de ortaya çıkıyor.

Çelenk sunumuyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasıyla Eyüpsultan Kaymakamlık çelengini Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara sundu. Ardından Askeri erkan çelengini İstihbarat Albay Gürdal Göze yaptı. Eyüpsultan Belediye Başkanlığının Çelenk sunumunu Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptı.

Kaymakamlık Çelenk’i Sunumu

Askeri Erkan Çelenk sunumu

Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Çelenk sunumu

Buraya kadar hey şey normal giderken çelenk sunum töreni sonlandırılarak ‘’Siyasi Partilerin çelek sunumu yapılmadan’’ saygı duruşu akabinde de istiklal marşının okunmasına geçildi.

İstiklal marşının okunmasının ardından TC Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla birlikte tören bitirildi.

SİYASİ PARTİLER ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÇELENK SUNUM TÖRENİNDEN DIŞLANDI

Hem Ülkemiz geleceği, hem de Toplumsal yaşamımız açısından kabul edilebilir bir durum değil bu olay.

Daha şimdiden gerek tören alanında gerekse gündelik hayatımız da toplum tarafından yüksek dille dillendirilen Milli birlik ve beraberliğimizi simgeleyen günlerimizi unutturmaya çalışıyorlar söylemi neden olmuştur ki bu gelinen nokta oldukça kaygı vericidir.

Devlet erkanının bu gibi Milli ve Dini günlerde toplumsal bütünlüğü sağlamak en önemli görevleri arasında olduğunu düşünüyorum.

” PANDEMİ BAHANELERİ SÜREÇTEKİ HASSASİYETİ GİDERMEYE YETERLİ GÖRÜNMÜYOR

Nedenine gelince bu kadar insanın toplandığı bir alanda sosyal mesafe kuralları da fotoğraflarda görüldüğü gibi ihlal edilmiş durum da bu durum pandeminin yayılmasına vesile olmuyor da en fazla 10 dakikalık zaman dilimini kapsayacak 5 tane çelenk mi pandemiyi yayacak söylemleri de yüksek dille konuşulmaya başlamış durumda.

İlçe Kaymakamlıklarında başlayıp İl Valiliklerine oradan da içişleri bakanlığına bu durum taşınarak çözüme kavuşturulması kaçınılmaz hale geldiği görünmektedir.

Gerek bu ülkenin bir vatandaşı gerekse gazeteci kimliğimle bu olguyu Devlet erkanına öneriyor ve vatandaşlık görevim, sorumluluğum olduğunu düşünüyorum.

‘’TÖREN SONRASI ALANA ÇELENKLERİYLE GELEN SİYASİ PARTİLER VE STK’LAR AYRI TÖREN YAPMAK ZORUNDA KALDILAR’

Tören alanına çelenkleriyle gelen CHP, İYİ PARTİ, VATAN PARTİSİ ve Eyüp Dostları Vakfı ayrı tören yaparak çeleklerini sunmak zorunda kaldılar. AK PARTİ İlçe Başkanı ise bundan sonra alana biz de çelengimizi getirelim söyleminde bulundu.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Çelenk sunumu

Çelenklerini Sunan Siyasi Partiler birlikte resim çektirdiler

Bu durum TC Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet bayramı mesajın da belirtiği şu ifadeyle de çelişkilidir.

* Türkiye, demokrasi ve kalkınma mücadelesini tek parti diktasından darbelere, vesayetin tasallutundan terörle mücadeleye kadar birçok engeli aşarak sürdürmüş bir ülkedir.

* Bu uzun ve zorlu süreçte karşılaştığımız sıkıntılar milletimizi istiklal ve istikbal davasından döndürmek bir yana tam tersine azmini bilemiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluşuna varan kurtuluş mücadelesinde 7’den 70’e kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan milletimiz, bugün de birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geleceğini inşa etmektedir.

Elçiye zeval olmaz gerekli uyarıları yapmak ve hatırlatmak asli görevlerimiz arasın da olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla arz olunur.

Eyüpsultan Mahalle Muhtarları

CHP Tören resmi

İYİ Parti Tören Resmi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir