Eyüpsultan Belediyesinden pes dedirten uygulama; ‘’Gazete Bayi 5 aylık kısa sürede nasıl sucuk bayisine dönüşür?

Example HTML page

AK-Partili Eyüpsultan Belediyesinden pes dedirten uygulama; ‘’Gazete Bayi 5 aylık kısa sürede nasıl sucuk bayisine dönüşür?

Gazetemiz kalmadı sucuk verelim zeki ve çevik bir zekanın ürünü olarak dönüşür. Tıpkı Özel Kalem Müdürlüğünde olduğu gibi KPSS sınavını kazanan kapıda bekler yandan gelen geçer başka kurumlarda kadrolu memur olarak görev yapar.

Nasıl olmasın en iyi Belediyeler sıralamasına nasıl girdi dersiniz hem de birinci seçildi.

İBB arsasına kaçak bina yapıp İBB’nin farkına varmasıyla Eyüpsultan belediyesi sonra kendi elleriyle yıkması var mesela tam ödüllük bir davranış.

Sayıştay raporuna baktığımızda KPSS sınavını kazanan vatandaş kapıda iş beklerken ‘’Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü yol gecen hanı olmuş 13 kişi kısa sürede çeşitli kurumlara geçiş yapmış.’’

Bir diğer taraftan yine ambalaj atığı toplama işi ihalesiz verilmiş.

BULGU -2:

Ödenecek kiralara ilişkin taahhütlerin muhasebe kaydına alınmaması ve taahhüt kartlarının tutulmaması İdarenin yıl içerisinde geçerli kira sözleşmeleri ile ertesi mali yıl veya yıllarda geçerli olmak üzere akdedilen kiralama sözleşmeleri ilgili hesabına kaydedilmemiş ve söz konusu taahhütler için taahhüt kartı düzenlenmemiştir..

Yukarıda yer alan denetim tespiti sonrasında, 2020 yılı içinde, İdare tarafından kira taahhütleri nazım hesaplara yansıtılmış ve taahhüt kartı tutulmaya başlanılmıştır. Ancak, söz konusu işlemlerin 2019 yılında yapılmaması nedeniyle, 2019 yılı sonu itibariyle 920-Gider Taahhütleri Hesabı ve 921-Gider Taahhütleri Karşılığı Hesabında 1.910.830,98 TL tutarında eksik bilgi oluşmuştur.

BULGU 4:

Gecekondu fonunda toplanan paraların gelirler hesabı yerine emanetler hesabında muhasebeleştirilmesi

İdarenin belli amaca tahsisli geliri niteliğinde olan gecekondu fonu gelirleri gelirler hesabı yerine emanet hesabında muhasebeleştirilmiştir.

Gecekondu fonu gelirlerinin hatalı muhasebeleştirilmesi nedeniyle, 2019 yılı mali tablolarında 600, Gelirler hesabı, 800, Bütçe gelirleri hesabı ile 333, Emanetler hesabında 2.059.597,19 TL hatalı bilgi oluşmasına neden olunmuştur.

BULGU 6:

İdare taşınmazlarının diğer kamu idarelerine tahsis edilmesine ilişkin muhasebe kayıtlarının yapılmaması

İdarece, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına taşınmaz tahsis edilmiş, ancak bu tahsis işlemleri muhasebeleştirilmemiştir.

Aynı yönetmelikte, 250, Arazi ve arsalar hesabı ile 251,Yeraltı ve yer üstü düzenleri hesabı için de benzer düzenlemeler bulunmaktadır.

Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri gereğince; diğer kamu idarelerine taşınmaz tahsis edilmesi durumunda, muhasebe birimince taşınmazların kayıtlı değeri üzerinden ilgisine göre,250, Arazi ve arsalar hesabı, 251, Yeraltı ve yerüstü düzenleri hesabı ile 252.

Binalar hesabında 314.681.022,95 TL, 251,yeraltı ve yerüstü düzenleri hesabında 1.147.427,21 TL, 252,Binalar Hesabında 16.966.118,44 TL ve 500, Net değer hesabında 332.794.568,60 TL hatalı bilgi oluşmasına neden olunmuştur.

‘’Bunlar sadece birkaç örnek’’

Dönelim asıl meseleye; Eyüpsultan cami çevre düzenlemesi kapsamında cami çevresinde bulunan seyyar tezgahların disipline edilmesi anlamında yapılan düzenlemenin ardından cami çevresinde bulunan seyyar esnaf yeni yerlerinde yerini aldı.

Fakat bir gazete büfesi ayrıcalıklı olarak Eyüpsultan Tarihi Hamamının yanına taşındı.

Gazetemiz Haber Etkin’in  Bu gazete bayi 23.07.2020 tarihinde neden ayrıcalıklı olarak Eyüpsultan ilçesinin katma değeri yüksek yerine taşındı haberi üzerine gazete bayinin yan tarafına geçici olarak taşınmıştır ibareli yazı asıldı.

Daha sonra Eyüpsultan zabıta birimine yapılan bekleme yerinin yan tarafına yapılan yere yerleştirildi.

‘’Şimdi Sucuk Bayi Olarak Faaliyetin Yürütüldüğü Yere’’

‘’Şimdi Sucuk Bayi Olarak Faaliyetin Yürütüldüğü Yere’’ Yani zabıta bekleme yerinin hemen yanıbaşına.

AK-Partili Eyüpsultan Belediye Başkanlığının Şimdi diğer esnaftan neden ayrıcalıklı olarak bu noktaya meşhur gazete bayinin taşındığı 5 Aylık geçen sürede ortaya çıkmış oldu.

Yarın buraya bir de mangal koyup Mübarek Ramazan ayında Mangalda ekmek arası sucuk sattırırlarsa hiç şaşırmam hem de Zabıta kulübesinin yan tarafında.

Sucuk bayi sahiplerinden aldığımız bilgiye göre başka yerde gazete bayisi sahiplerine yer verecekmiş AK-Partili Eyüpsultan Belediyesi ilerde orada da kuzu tandır satışı yaparlar artık nerden bilelim bizimkisi tahmin. Daha önceki tahminimiz tuttu ama sucuk bayisi olarak düşünmemiştik Gazete Bayisi dışın da bir iş yapacakları kesindi.

‘’Evet işin asıl hikayesi böyle’’

Bakalım birincilik ödülü bulunan AK-Partili Eyüpsultan Belediyesinin hangi enteresan uygulamalarına daha şahit olacağız.

AK-Partili Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Deniz Köken’e sorsak değerlendirme diyecektir o da bulmuş kendine göre bir yöntem. Çünkü yapılan tüm satış işlemlerine bu yönden bakıyor.

Muhalefete de öyle diyor.

Neden satış diye bakıyorsunuz arkadaşlar değerlendirme olamaz mı bir de bu yönden bakın diyor…

Sonuç olarak önümüzde üç yıl var ama henüz AK-Partili Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in seçim vadi olan 53 Projeden eser yok ama hayırlısı…

Gün ola harman ola.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir