Eyüplü Rizeliler Bir Araya Geldi…

Example HTML page

Eyüp Belediyesi Haliç Etkinlik Merkezi’nde Rizelileri misafir etti. Eyüp Belediyesi’nin Haliç kıyısında Yunus Gösteri Merkezi arkasında oluşturduğu Etkinlik Merkezi, derneklerin özel organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.     

Eyüp Rizeliler Derneği düzenlediği özel gecede hem siyasileri hem de vatandaşları bir araya getirdi. Etkinliğin ev sahipliğini Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet Yazıcı, Dernek Başkan Yardımcısı Dursun Ali Akyıldız  ve yönetim kurulu yaparken geceye Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu,  AKP İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan,AKP İstanbul  Milletvekili Osman Aşkın Bak, AKP Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan, Başkan Yardımcısı Adem Koçyiğit, Başkan Yardımcısı Şengül Kocabaş, MHP Eyüp İlçe Başkanı Halil Feyizoğlu, Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  İrfan Uzun, Prof. Dr. Muhammet Şahin, Şengül Balkan Unisco Türkiye Temsilcisi, Başakşehir Rizeliler Dernek Başkanı Numan Uzun,  Rumeli Türkleri Dernekleri başkanı  Ayhan Uygur,  Trabzon dernekleri Federasyon başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, , Şişli Rizeliler Derneği ve Dutha Dernek Başkanı Nazım Ardişen ve Eyüp İlçe Meclis üyeleri,Eyüp İlçesi mahalle muhtarları vatandaşlar katıldı.

 Gecede Karadenizli sanatçılar, yöreye özgü eserleri seslendirdi.  Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı yaptığı konuşmada, terörü lanetlerken birlik ve beraberlik duyguları içinde kardeşlik mesajları verdi.  

 Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan’da birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verirken terörü lanetledi. Gecede Dalyan’a Rize Spor atkısı hediye edildi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da gecede yaptığı konuşmada, terör saldırılarını kınadı.   Başkan Kavuncu, “Bizler büyük Eyüp Sultan ailesi olarak bu özel gecelerimizde bir araya geliyor, çocuklarımıza geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi yaşatmanın önemini vurguluyoruz… Toplumumuzun omurgasını oluşturan sivil toplum kuruluşlarımız, memleket derneklerimiz de özel olarak Haliç kenarında kurduğumuz etkinlik alanında her hafta sonu gece düzenliyor ve kültürlerini sergileyen organizasyonlar yapıyorlar… Biz her zaman memleket derneklerimize destek olacak ve onların kültürlerini yansıtacak bu tür anlamlı geceleri düzenlemelerinde yardımcı olacağız. 2012` de ülkemizde huzur, birlik beraberlik, devam etsin. Başarı, sevgi, sağlık, barış içersinde bir yıl diliyorum.”  diye konuştu. 

Sahnede çay içti…

Gecede Alif Fuat Çakmakçı, Ramazan Yanık,  Fatoş Ercan Kazdal, Kaçkar ve Emine Genç etkinlikte Karadeniz müzikleri ile Rizelileri coşturdu. Gecenin finalinde ise sempatik tavırları dikkat çeken İsmail Türüt sahne aldı. Sahneye Rize’nin simgeleri arasında yer alan çay ile çıkan Türüt’e sevenleri çiçek yağdırdı.  Şarkı aralarında sıcak çayını yudumlayan Türüt, birbirinde güzel şarkılarını seslendirdi. 

zp8497586rq
Example HTML page