Bülent Taşpınar'ın katili 13 Haziran 2012'de İşçi Partisi'nden ihraç edilmişti:

Bugün Yiğit Devrimci Bülent Taşpınar'ın ölüm sebebi ile ilgili bazı internet siteleri ve basına yansıyan haberler üzerine İstanbul İl Başkanımız Osman Bilge Kuruca aşağıdaki açıklamayı yapmıştır. Açıklama şöyledir:

Eyüp ilçe Başkanımız Bülent Taşpmar'ı öldüren ve İl Yöneticimiz Özay Gökçe'yi yaralayan Nurettin Bayraktar'm olay sırasında İşçi Partisi'yle hiçbir ilişiği yoktur.

Nurettin Bayraktar 13 Haziran 2012 tarihinde Eyüp İlçe Yönetim Kurulu tarafından, Parti Tüzük ve Programına aykırı davranışları ve 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile kurduğu ilişki nedeniyle; parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş 30 Temmuz 2012 tarihinde Merkez Disiplin Kurulu tarafından partiden kesin olarak çıkartılmasına karar verilmiştir.

Partiden atılan Nurettin Bayraktar'm kız çocuğu ile ilişkisini devam ettirmesi üzerine çocuğun ailesi, İlçe Yöneticilerimizden yardım istemiş; İlçe Yöneticilerimiz kız çocuğunu bırakması için Nurettin Bayraktar Ta konuşmaya gitmiştir. Konuşma sırasında Nurettin Bayraktar arkadaşlarımızı kurşun yağmuruna tutmuştur.

İşçi Partisi Türkiye'nin en temiz partisidir. Bir çok partide olağan görülen, ahlaki olmayan ilişkiler, İşçi Partisi için üyelikten çıkarılma nedenidir. İşçi Partisi Yöneticileri bir kız çocuğunu saldırgandan kurtarmaya çalışırken hedef olmuştur.

zp8497586rq
zp8497586rq
Example HTML page