Esenyurt’ta kültür rüzgarı esiyor

Example HTML page

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklı kültür merkezinde 52 dalda verdiği kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yıl sonu kapanış programları hız kesmeden devam ediyor. Bağlama derslerinden el sanatlarına, sahne sanatlarından drama eğitimine kadar birbirinden farklı branşlarda eğitim alan kursiyerler, hünerleri Esenyurtluların beğenisine sunuyor.

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklı kültür merkezinde ve 52 dalda vermiş olduğu kurslarda eğitim alan kursiyerlerin yıl sonu kapanış programının son adresi Esenyurt Çınar Kültür Merkezi oldu. Kursiyerlerin yeteneklerini sergilediği programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yanı sıra kurs eğitmenleri, kursiyerlerin aileleri ve Esenyurtlu vatandaşlar katıldı. Başkan Özer’in, kurdele kesimi ile açılışını yaptığı sergide, kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Esenyurtlu vatandaşlara görsel bir şölen yaşatırken bağlama dinletisi ile halk oyunları gösterileri izleyicilerden büyük beğeni aldı.

“Yazın da kurslarımız devam edecek”

Sergi açılışında konuşan Başkan Özer, sanatın ve sanatçının her daim yanında olacaklarını belirterek şunları söyledi: “Böyle etkinlikler olunca koşa koşa geliyorum. Sizinle birlikte olmak, sizin yaptığınız işleri, ürünleri görmek beni sevindiriyor ve Esenyurt’a dair umutlarımı artırıyor. Öncelikle bu kurslara katılan bütün kadınları yürekten kutluyorum. Bu kursumuzda bin dört yüz öğrenci farklı branşlarda eğitim gördü. Dolayısıyla burada da şunun önemi ortaya çıkıyor: Eğitim önemli bir şey çünkü insanın niteliklerini, yeteneklerini ortaya çıkaran, geliştiren en önemli unsur eğitimdir. Bizim çocuklarımızı iyi eğitmemiz lazım. Sosyal devletin bu görevi yerine getirmesi gerekir ama maalesef bu alanda bir boşluk var. Biz de belediye olarak, genel yönetimler olarak bu boşluğu doldurabilmek için halkımıza hizmet edebilmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Lütfen etrafınıza söyleyin, bu çalışmalarımızdan bahsedin. Ayrıca yaz aylarında da bizim çocuklarımızla ilgili farklı alanlarda kurslarımız var, örneğin bağlama kursu. Eminin kursiyerlerimizin arasından çok büyük bağlama ustaları çıkacak veya diğer branşlarda herkes kendi alanında çok güzel eserler ortaya koyacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu duygu ile buradaki bu son sergimizin açılışını yapıyorum. Esenyurtumuza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun.”

“Bize böyle bir ortam hazırladığı için Başkanımıza teşekkür ederim”

Belediyenin kültür merkezinde halk oyunları dersleri alan kursiyer Sibel Aslanyavrusu kursu çok mutlu tamamlandığını belirterek şunları söyledi: “Kurslarımızdan ve hocalarımızdan çok memnunum. Burada çocuklarımızla birlikte de vakit geçirme imkânı buluyoruz. Çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Burada çocuklarımıza halk oyunları kursundan halı dokuma kursuna, bağlama kursundan el sanatları kursuna kadar birçok ders veriliyor. Buradan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımız ve bizlere böylesine güzel bir ortam hazırladıkları için teşekkür ederim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir