İBB’den öğrencilere karne tatilinde özel etkinlikler: Yaz tatili dopdolu geçecek

Example HTML page

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin karne tatillerini eğlenceli ve dolu dolu geçirmeleri adına çeşitli etkinlikler ve eğitimler düzenliyor. 2023-2024 eğitim yılını geride bırakmaya hazırlanan çocuklar ve gençler, yaz tatillerinde şehrin dört bir yanındaki aktiviteler ve atölyelerle hem eğlenecek hem de öğrenecek. Aynı zamanda karne günü etkinlikleri kapsamında muhtelif bölgelerdeki öğrencilere süt ve çeşitli karne hediyeleri de verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilere eğlenceli bir karne tatili yaşatmak adına keyifli ve bilgilendirici etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. İBB, yaz tatillerini dolu dolu geçirmeleri amacıyla çocuklar ve gençler için farklı branşlarda aktiviteler, eğitimler ve kampanyalar gerçekleştirecek.

ÇOCUKLAR SPORLA BÜYÜSÜN, SPORA ERİŞİMİ OLMAYAN KALMASIN

İBB Spor İstanbul, çocuklar sporla büyüsün, spora erişimi olmayan kalmasın diye 40’ın üzerinde tesiste 3-17 yaş arası çocuklara iki aylık dönemlerde spor eğitimleri verecek.

Kayıt için https://spor.istanbul/spor-okullari/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

DOĞA KAMPI KAYITLARI TEMMUZ AYININ İLK HAFTASINDA

İBB Spor İstanbul, öğrenciler için doğa kampı da gerçekleştirecek. Öğrenciler, okçuluk ve tırmanma gibi pek çok sosyal ve sportif etkinlikle keyifli vakit geçirecek.

Kamp etkinliği 1 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında, günübirlik ve konaklamalı seçenekleriyle hizmet verecek. Organizasyonun kayıtları temmuz ayının ilk haftası https://spor.istanbul/doga-kampi/ adresinden gerçekleştirilecek.

YAZ DÖNEMİ BOYUNCA HİZMET VERECEK

İBB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, 2024 yılı haziran ve ağustos aylarını kapsayan spor ve gençlik hizmetleri faaliyetlerini sürdürecek. Yaz dönemi boyunca spor okulları, tercih danışma ve rehberlik hizmeti (LGS-YKS), ders atölyeleri, teknoloji faaliyetleri, gençlik ofisleri hizmet verecek.

İSTANBUL’UN KADİM TARİHİ TANITILACAK

Bir dünya mirası olan İstanbul’un kadim tarihi, zengin yapı envanteri ve geleneksel yaşam kültürü “Gezi İstanbul” projesi kapsamında yıl boyu gerçekleştirecek tematik gezilerle, İstanbullu gençlerle buluşturulacak.

Alanında uzman sanat tarihçisi ve rehberlerin eşliğinde, birbirinden farklı tematik başlıklar altında şehrin kültürel odakları, müzeleri, anıt eserleri, meydanları, seyir terasları ve önemli arterleri 40-50 kişilik gruplara tanıtılacak.

Sahnebüs’te Kültür A.Ş. ve Metro İstanbul işbirliğiyle tematik araçlar etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler sürecek.

18-29 YAŞ ARASI GENÇLERE İHA-1 TİCARİ PİLOTLUK EĞİTİMİ

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gökyüzünün Yıldız Gençleri Projesi ile de 18-29 yaş arası gençlere İHA-1 ticari pilotluk eğitimi de verilecek.

ARTİSTANBUL FESHANE’DE ÇEŞİTLİ ATÖLYELER

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, Müze Gazhane’de sanat ve tasarım atölyeleri gerçekleştirecek. İstanbul’a yeni kazandırılan bir endüstriyel miras alanı olan Artİstanbul Feshane’de de çocuklara yönelik çalışmalar yaz boyu devam edecek. Çocuktan Çocuğa Akademi, Hayal Gücü Merkezi, sinema gösterimi ve atölye çalışmalarıyla İstanbullu gençler kültür-sanat alanında becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Küçük Rehberler Projesi, çocuklar ve gençlerin kentsel kimliklerinin oluşumuna katkıda bulunurken, Haliç’te çeşitli film gösterimleri de düzenlenecek.

OYUNLAŞTIRILMIŞ ROBOTİK PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

İBB Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Tech Istanbul bünyesinde 2-25 Temmuz tarihleri arasında oyunlaştırılmış robotik programlama eğitimi verilecek. Eğitimde 7-15 yaş aralığındaki çocuklardan oluşturulacak 20-25 kişilik kontenjana yer ayrılacak. Oyunlaştırılmış robotik programlama eğitimi dört hafta boyunca hafta içi iki gün 10.00-12.00 saatleri arasında Tech Istanbul Şişhane’de yapılacak.

KARNENİ ‘İSTANBUL KİTAPÇISI’NA GETİR, HEDİYE KİTABINI AL

‘İstanbul Kitapçısı’, İstanbul’un çeşitli noktalarında bulunan şubeleriyle İstanbulluların vazgeçilmez mekânları arasında yer almaya devam ediyor. Kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla yaz tatiline özel olarak İBB Kültür A.Ş. tarafından başlatılan kampanyayla ‘İstanbul Kitapçısı’na karnesini getiren 13 yaş ve altı ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap hediye edilecek.

‘İstanbul Kitapçısı’ şubeleriyle ilgili detaylara https://kultur.istanbul/istanbul-kitapcisi-subeleri/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MİNİATÜRK BİLETİ HEDİYE

İstanbul Vakfı çatısı altında, Dr. Dilek Kaya İmamoğlu öncülüğünde yürütülen “Büyüt Hayallerini” projesi kapsamında 8 Haziran’da Arnavutköy İSKİ Terkos Kültür Evi’nde karne şenliği düzenlendi. “Büyüt Hayallerini Karne Şenliği”nde dağıtımı gerçekleştirilen “Büyüt Hayallerini Çocuk – Tatil Sayısı” dergisindeki bulmacayı doğru çözen öğrencilere, Miniatürk bileti hediye edilecek. Bulmacayı çözen çocuklar, velisiyle birlikte İstanbul’un en gözde turistik ziyaret alanlarından Miniatürk’ü gezme fırsatını yakalayacak.

MUHTELİF BÖLGELERDE SÜT DAĞITIMI

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, karne tatili süresince rutin hizmetlerine devam edecek. Karne günü, hediye olarak muhtelif bölgelerde 200 ml süt dağıtımı gerçekleştirecek. İBB Kadın Hizmet Merkezleri, İSADEM ve Mahalle Evleri’nde karne günü etkinlikleri düzenlenecek. Organizasyonda öğrencilere karne hediyesi dağıtılacak.

ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde gezi, sanat, spor-yoga, matematik, fen-bilim, felsefe, satranç-bilişsel alan etkinlikleri, yaratıcılık vb. eğitsel ve çocukların gelişimlerini destekleyen atölye çalışmaları gerçekleştiren İBB Çocuk birimi, karne tatili boyunca rutin faaliyetlerine devam edecek. Karne günü öğrencilere karne hediyesi sunulacak ve Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri’nde yaz okulu programları gerçekleştirilecek.

Engelliler Şube Müdürlüğü, bünyesinde görev alan eğitmenlere 8 Temmuz-26 Temmuz tarihleri arasında hizmet içi eğitim verecek. Şehit Yakınları Ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü ise karne merasimi özelinde şehit ve gazi çocuklarına karne hediyesi takdim edecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir