Erdoğan: Yeni anayasanın başarıyla hayata geçirileceğini umut ediyorum

Example HTML page

TBMM’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni anayasanın başarıyla hayata geçirileceğini umut ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 27’nci dönem 5’inci yasama yılı açılış programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün hayatını kaybeden, önemli siyasi sorumluluklar edinmiş abim, değerli dost Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet diliyorum.”

“Malazgirt Zaferi’nden beri bu topraklardaki varlığımızın sürmesi için emek veren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Meclis’imiz iki defa gazilik unvanı ile müşerref olmuştur. 15 Temmuz’da Meclisimiz kirli ellerin bu kutlu çatıya değmesine izin vermemiştir. Her biri diğerinden daha yoğun geçen yasama yıllarında ülkelerine hizmet eden vekillerimizin gayretleri hürmetle tarihe kaydedilmiştir.”

BU MİLLETİN SIRTI YERE GELMEZ

“Milletimiz şunu artık çok iyi biliyor; TBMM’nin ışıkları açık ise, milletvekilleri çalışıyor ise Allah’ın izni ile bu milletin sırtı yere gelmez. Son yıllarda üretkenliği daha da artan Meclisimizin 2023 hedefleri ve 2053 vizyonu için elinden geleni yapacağından şüphe duymuyorum. Yeni anayasanın başarıyla hayata geçirileceğini umut ediyorum.”

HER YERE GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE GİRİYORUZ

“30 yıldır işgal altında olan Azerbaycan toprakları ve Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu. İnşallah önümüzdeki haftalarda Azerbaycanlı kardeşlerimizle yeniden bir araya geleceğiz. İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi veren bir ülkeye ve Türkiye’ye buram buram kin kokan tutumları asla unutmayacağız. Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizi korurken Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iki devletli çözüm kapsamındaki çalışmalarına destek olduk. Her yere alnımız ak bir şekilde göğsümüzü gere gere gidiyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir