Erdoğan ekonomik krize karşı ‘İslam iktisadı’ önerdi

Example HTML page

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini dikkate almadıklarını söyleyerek ekonomik krizi karşı İslam iktisadı önerdi

Erdoğan ekonomik krize karşı 'İslam iktisadı' önerdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan canlı olarak bağlandığı 12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nda konuştu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının görüşlerini dikkate almadıklarını söyleyen Erdoğan “İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır,” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar:

* Koronavirüs salgınıyla beraber tüm dünyada köklü değişikliklerin yaşanacağı yeni döneme girmiş bulunuyoruz. Her ne kadar bu salgın öncelikle sağlıkla ilgili olsa da sonuçları itibarıyla hayatımızın hemen her alanını etkilemektedir. Salgının artçı sarsıntılarına şahit oluyoruz. Normalleşme takvimini hayata geçirmemizle birlikte üretim, ticaret ve turizm yeniden canlanmaya başladı.

* Objektifliğini ve inandırıcılığını yitirmiş kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini nazar-ı dikkate almıyoruz.

* Maddi zenginlik sosyal adaleti temin etmeye yetmiyor. Salgın dönemini en az hasarla atlatan ülkelerdeniz. İstihdam rakamlarında olumlu bir ivme yakaladık. Gelir durumu ne olursa olsun hiçbir insanımızı sahipsiz bırakmadık.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir