Erdoğan: AKM’nin elektrik işlerinde sarkma olabilir, çünkü ”İTHAL”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) incelemelerde bulundu. Erdoğan, AKM’nin ne zaman açılacağı konusunda, “Fevkalade bir durum olmadığı takdirde altıncı ayın sonunda burayı inşallah bitireceğiz. Belki elektrik, elektronik işlerde bir sarkma olabilir, çünkü ithal” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Öncelikle eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın ölümüyle ilgili konuşan Erdoğan, “Uzun bir süre rahatsızlık geçirdi. Bu sabah da rahmet-i rahmana kavuştu. Sabah eşi ile görüşme yaptım. Şu anda henüz, ne zaman defnedilecek onun kararı verilmemişti. İki yer üzerinde durduklarını söylediler. Marmara İlahiyat ve Çamlıca Camii. Kararını henüz vermediklerini söylediler” dedi.

Erdoğan, Yılmaz için ayrıca, “Türkiye’de gerek başbakan gerek bakan olarak görevler icra etmiş olan bir devlet adamı. Aynı zamanda hemşehrim. Bundan dolayı da bir hukukumuz var” ifadelerini kullandı.

TAKSİM CAMİİ, RAMAZAN’DA AÇILACAK

Taksim Camii’nin açılışıyla ilgili de bilgilendirme yapan AKP’li Cumhurbaşkanı, caminin ramazan ayına (2021 nisan) yetişeceğini söyledi.

Erdoğan, AKM’nin açılışı konusunda ise 2021’in altıncı ayının sonunda yetiştirme hedeflerinin olduğunu aktardı.

Erdoğan, elektrik-elektronik konularda sarkma yaşanabileceğini belirterek, bu malzemelerin ithal olduğunu dile getirdi. Erdoğan şunları kaydetti:

‘FEVKALADE BİR DURUM OLMADIĞI TAKDİRDE…’

“Şimdi arkadaşlar Taksim Camii ile alakalı olarak Ramazan’a yetişmesine dair şu anda bilgi aldım.

Atatürk Kültür Merkezi’nin de 2021’inin altıncı ayının sonuna kadar yetiştirme hedefi var. Bunun için de Kültür ve Turizm Bakanım tüm gayretlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah altıncı ayın sonuna kadar yetiştirme hedefimiz var diyorlar. Fevkalade bir durum olmadığı takdirde altıncı ayın sonunda burayı inşallah bitireceğiz. Belki elektrik, elektronik işlerde bir sarkma olabilir çünkü ithal. Ama bunun dışındaki bütün işleri altıncı ayın sonunda inşallah bitireceğiz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir