Emel Bilenoğlu;CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı, CHP Eyüpsultan Belediye Başkanlığına, Aday adaylığını açıkladı

Example HTML page

Emel Bilenoğlu;CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı, CHP Eyüpsultan Belediye Başkanlığına, Aday adaylığını açıkladı…

CHP’si Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Belediye Başkanı aday adayı,Emel Bilenoğlu’nun yapmış olduğu aday adaylık açıklamasına;Eski Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk,Eski CHP Eyüp İlçe Başkanı Safi Karayalçın,CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday adayları Saim Diken,Mustafa Tüysüz,Cahit Ataker,Cemal Özdemir,Emin Atmaca’ÇKD-Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar ve çok sayı da CHP örgüt emekçisi ve vatandaş katıldı.


CHP Eyüpsultan eski Belediye Başkanı adayı Ferzan Özer yurtdışın da olması sebebi ile Emel Bilenoğlu’nun yapmış olduğu aday adaylık açıklamasına çiçek gönderdi.

21.10.2018 Pazar günü Emel Bilenoğlu CHP Eyüpsultan Belediye Başkanlığına yapmış olduğu açıklamasın da açılış konuşmasını CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek yaptı.

”Sinan Akçiçek Konuşmasında şu ifadelere yer verdi”

Çok değerli CHP’sinin örgüt emekçileri,değerli Hanfendiler,sevgili gençlerimiz,Basın emekçileri bu güzel günde Kadınlarımızın yoğun olduğu bu güzel atmosferde,Aday adayımız Emel Bilenoğlu’nun açıklamasını izleyeceğiz.
Hepiniz hoş geldiniz dedi.

CHP’sinin Kadın adaylara tanımış olduğu pozitif ayrılıcağı aday adayımız Emel Bilenoğlu partime kadınlarımıza tanımış olduğu bu hak için çok teşekkür ederim,fakat ben de diger aday adayı arkadaşlarımın ödemiş olduğu tutarı ödemek istiyorum demiş ve pozitif ayrıcalıktan yararlanmamıştır. Kendisine bu tutumundan dolayı ayrıca teşekkür ederim dedi.

CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı aday adayı Emel Bilenoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi

Her sabah güneşten önce uyanan, elleri emek kokan, elleri cennet kokan, saçlarında devrim çiçekleri açan güneşin kadınları,
Geleceğin umudu genç kızlarımız, delikanlılarımız,

Çiçek kokulu, özlem kokulu çocuklarımız ve kadim Eyüpsultan’ın cesur yürekli kıymetli beyefendileri MERHABALAR hepiniz hoş geldiniz…

Sayın İlçe Başkanım ve yoldaşı olmaktan gurur duyduğum, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli örgütü hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Yazılı ve görsel basının kıymetli temsilcileri, birinci derecede halkımızla birlikte olan mahalle muhtarlarımız, ilçemizin olmazsa olmazı değerli dernek başkanlarım, yüreğine vatan ve Atatürk sevdası düşmüş, bugün buraya vakit ayırıp gelmiş olan tüm halkımız hoş geldiniz.

Hepinize bin SELAM OLSUN dedi.

Kıymetli dostlarım. Çıkacağım bu onurlu yolun ilk adımını bugün burada sizlerle birlikte atmanın mutluluğu ve heyecanı içersindeyim. Sizlerle birlikte olmanın verdiği güven ve gururla heyecanımı gidermeye çalışıyorum.

Emel Bilenoğlu Kimdir?

* Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.

31 Mayıs 1971 yılında Bartın’ın Amasra ilçesinde doğdum. Şanlı ordumuzun Deniz Kuvvetleri’ne 35 sene hizmet etmiş Çorum’un İskilip ilçesinden Ömer Astsubayla, Saraybosna’dan göç etmiş bir ailenin göçmen kızı olan İffet Hanımın kızlarıyım.
İlkokulu Paşabahçe ilkokulunda, orta ve lise eğitimimi ise Kandilli Kız Lisesi’nde başarıyla tamamladım. Üniversiteyi Mimarsinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde bitirdim.
1993 yılından 2006 yılına kadar kurumsal firmalarda tasarım müdürlüğü ve koordinatörlük yaptım. 2006’dan 2014 yılına kadar kendi firmam olan Emel Bilenoğlu Trend’ i başarıyla çalıştırdım. Türkiye’nin önemli firmalarının tasarım danışmanlığını yaptım. Halen gıda sektöründeki kendi firmamızda tasarım danışmanlığı ve kurumsal danışmanlık yapmaktayım. 2003 yılında kıymetli eşim sevgili Cafer Bilenoğlu ile hayatımı birleştirdim. 2006 yılında ise dünya güzeli kızım Derin ve yakışıklı oğlum Sarp’ı dünyaya getirerek hayatımın en anlamlı dönemine girmiş oldum dedi.

Emel Bilenoğlu sözlerinin devamın da;

”Eyüpsultan’da Sosyal Belediyecilik hakim olacak”

Sevgili dostlar,
Yıllardır yaşadığım, çocuklarımı yetiştirdiğim İstanbul’un sur dışındaki bu en eski yerleşim merkezi olan Eyüpsultan’a gönülden bağlıyım. Babamın mesleği nedeniyle hayatım boyunca farklı farklı semtlerde yaşamak zorunda kaldım ama yolum hep bir şekilde Eyüpsultan’dan geçti. Bu nedenle de yaşımın yettiğince Eyüpsultan’ı bilir ve tanırım. Özellikle de siyasetin içine girdikten sonra bu güzel ilçeyi sokak sokak gezme ve öğrenme şansına sahip oldum.

Tanıdıkça da Eyüpsultan’da sosyal belediyecilik adına çağdaş, modern ve tasarımsal düşüncenin hayata geçilmesi adına çok büyük eksiklikler olduğunu fark ettim. İşim gereği dünyanın birçok şehrinde bulundum, kendi memleketim kadar olmasa da birçok güzel yer gezdim. Yoktan var edilen şehirler, parklar, ormanlar gördüm. Mutsuz ve gelecekten umudu kalmamış insanların sosyal belediyecilik kapsamında nasıl hayata bağlandığına şahit oldum, gençlerin sosyal hayata ve iş hayatına nasıl entegre edildiğini imrenerek izledim. Çocukların 2,5 yaşı itibariyle eğitime başlamalarını sağlayan belediyecilik modellerini izledim, bu bilgileri kendi dosyalarım arasına aldım. Bu birikimle Eyüpsultanı artık bir dünya markası yapmanın, Eyüpsultan’da yaşayan insanların dünyaya açılmasının tam da zamanıdır dedi.

‘Emel Bilenoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti’

”Toplumsal Barış sağlanacak kutuplaşma sonbulacak”

Sevgili dostlar, öyle bir süreçle sınanıyoruz ki, her gün ayrışma ve kutuplaşmanın arttığı bu zamanlarda insanlara umut olmak bir bütünü yakalamaktan başka şansımız yoktur. Yaşadığımız ekonomik, siyasi ve kültürel kaos bizleri birbirimize daha sıkı bağlarla bağlamalı diye düşünüyorum. Bu zor zamanlarda birbirimizin elinden tutmaya eskiden çok daha fazla ihtiyacımız var.

İşte bahsettiğim sosyal belediyecilik anlayışı da bu değerler üzerinden hayat bulacaktır. Ama bilin ki içimizin acıdığı, üzüldüğümüz çok şey var. Uyuşturucu ve kumar başta olmak üzere yozlaşmaya her gün bir canımızı verdiğimiz ve fıtrat olarak adlandırılan günlerden geçiyoruz. Bir kadın ve anne olarak en çok bizler endişeleniyoruz. Bırakın dağları taşları betonlaştırmayı, oraya buraya sürekli kaldırım taşları döşemeyi, çocuklarımız gidiyor, içimiz yanıyor, geleceğimizi yitiriyoruz.



Öte yandan şimdi bahsedeceğim bu çok önemli konuyu sizlere harfiyen okumak istiyorum izninizle;
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Müdürlüğü ortak çalışması ile hazırlanan JİCA raporu,
Ve
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Boğaziçi, İstanbul Teknik, Ortadoğu Teknik, Yıldız Teknik üniversitelerinin katılımıyla hazırlanan deprem master planında deprem riski taşımayan Eyüpsultan’ın, nasıl kanunsuzca riskli alan ilan edilip, 50 yıllık geçmişi olan hak sahiplerinin, 2981, 775, 4706 ve 6306 sayılı kanunlarda kazanılmış haklarının nasıl yok sayıldığını yakinen biliyorum ve bu haksızlığa dur demek gerektiğine inanıyorum dedi.

Eyüpsultan’ın kıymetli değeri olan Eyüp Camiinin gün geçtikçe alan düzenlemesi adı altında beton yığınları arasında kaldığını görüyorum, üzülüyorum.

”Çağdaş Yaşanabilir cevre anlayışımızla geliyoruz”

Haliç’e olan kıyılarımızı, yeşil alanlarımızı yitirdiğimizi, çocuklarımızı sporcu, bilim insanı, sanatçı yapamadığımızı, o çocukları ellerini uzattıkları yerlerden tutup çıkaramadığımızı acı duyarak görüyorum, bu sıkıntıları taa içimde yüreğimde hissediyorum.

İstanbul’un gözbebeği olan Eyüpsultan’ın güzellikleri kadar ciddi problemlerinin olduğu gerçeğinin hepimiz farkındayız. Bu nedenle birlikte topyekûn bu davaya hepinizi sahip çıkmaya davet ediyorum.

Bilmenizi isterim ki Eyüpsultan ile ilgili dosyalarımız çok dolu. Dosyamızı açtığımızda da logomuz olan dilek çiçeğimizin o bembeyaz tohumlarını iyilikle, sevgiyle, huzurla diyerek tüm Eyüpsultan’a doğru savuracağız.
Sevgili yoldaşlar, Kayı Boyunda Toylar’da, Osmanlı’nın yükseliş döneminde padişahın yanında, Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye’de yer alan kadınlarımız, Cumhuriyet döneminde önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm medeni ülkelerden önce biz kadınlara armağan ettiği seçme ve seçilme hakkını alarak bir fiil meclisin tam da içinde siyasi hayatta yer bulmuşlardır.

Yüzlerce başarılı kadınımız halen siyasetin içinde dik duruşlarını sergilemektedirler. Bilirsiniz ki kadın isterse dünya değişir, çünkü biz kadınlar doğuştan gelen annelik içgüdüsü ile korur kollar, her şeyi en ince detayına kadar hesaplarız.

Eyüpsultan’da Kadınlarımız çağdaş laik demokratik Cumhuriyet değerlerine sahip olacaklar…

Ancak, yaşadığımız son dönemlerde kadınlarımız maalesef toplumdaki o önemli yerini kaybetme tehdidi altında; saçımızın kapalılığı açıklığı, eteğimizin uzunluğu kısalığı, rujumuzun rengi ve hatta hatta çocuğumuzu nasıl dünyaya getirmemiz gerektiğini, sanki hamilelik bir suçmuş gibi hamile kadının sokağa çıkıp çıkmamasına kadar üzerimizden yürütülen siyasete, tam da bugün burada dur demek için hep birlikte bir adım atacağız.



İşte tam da bu duygu ve düşüncelerle, Eyüpsultan’da ilk kadın belediye başkanı aday adayı olarak yola çıkıyorum. Tüm toplumu değiştiren temel birey olan analarınız, bacılarınız, kardeşleriniz olarak bu görevi de layıkıyla yapabileceğime inanıyorum.

Yeter ki bu davaya hep beraber inanalım. Gelin hemen şimdi kol kola girelim, kadının en yıpratıldığı, en güçsüzleştirilmeye çalıştığı bu süreçte bir kadını destekleyerek aydın Türkiye ışığını tam da İstanbul’un merkezinden yakıp, bunu bir nişan gibi göğsünüze takın dedi.

”Bu Davet Bizim”

Bu davet size dostlarım, hele bir Eyüpsultan’da kadınların başını yukarı kaldıralım, tüm ülkeye ışık olalım, umut olalım gerisi kolay. Çünkü burada hep birlikte yapacağımız işler tüm ülkeye örnek olacak, umut olacaktır.
Sevgili yoldaşlar, bu umut dolu duygularla yola çıktığımı tekrar ifade ediyorum. Yanımda, solumda, sağımda her birinize çok ihtiyacım var. Bu o kadar güzel ve anlamlı bir yol ki hepimize umut olacak bir neden var.

İşte, bu kalbi duygularla konuşmamı bitiriyor, yaşanabilir bir geleceği, umutlu yarınları birlikte kurmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir