Emel Bilenoğlu Karadolap Mahellesinde Kentsel Dönüşüm toplantısına katıldı…

Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, Karadolap Mahallesinde yer alan 38 Ada sakinleriyle bir araya gelerek bölgede uygulanmak istenen ve hak sahipleri açısında mağduriyetler yaratan Kentsel Dönüşüm konulu bir toplantı yaptı.

Ellerinde tapu, tapu tahsis, 2000’lik imar affı belgeleri olmalarına rağmen Ali Tüfekçi varisiyiz diye yıllar sonra ortaya çıkan varislerden kaynaklı sıkıntılar yaşayan hak sahipleri, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

Bölgede yaşayan hak sahiplerinin onayı olmadan alınan kentsel dönüşüm kararına ise tepkiler oldukça fazla.

Mahalle sakinleri” elimizde olan tapular, tapu tahsisler ve imar affı makbuzları bugün yok sayılıyor. Ahmet Genç’in belediye başkanlığı yaptığı dönemde 400M2 olan bir hisse bugün önümüze 4.000 M2 olarak konulup, bize kentsel dönüşüm dayatılmaktadır. Bugüne değin görüştüğümüz mevcut Belediye başkanı Remzi Aydın, bizi oyalamış sorunları çözmek noktasında ortaya herhangi bir irade koymamıştır” ifadelerini kullandılar

Vatandaşları dinleyen Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı emel Bilenoğlu, konuşmasında” değerli hak sahipleri ve değerli hemşerilerim, bugün burada konuştuğumuz ima ve mülkiyet sorunu sadece sizin değil, Eyüpsultan’da Akşemsettin, Çırçır, Karadolap, Alibeyköy Merkez, İslambey ve Sakarya mahallelerinde yaşayan tüm halkımızın ortak sorunu olarak ortada durmaktadır. Söz konusu mahallelerde ikamet eden 10 bini aşkın vatandaşımız, 2981 sayılı kanun, 775 sayılı kanun ve 4706 sayılı kanunlardan kazanılmış haklarını talep etmektedirler. Vatandaşlarımızın tek isteğiyse ıslah ve revizyon planlarının yapılıp sokak emlak rayiç bedelleri dikkate alınarak tapularının kendilerine verilmesidir. Dayatılan bir kentsel dönüşüm değil de kendileriyle görüşülmüş ve ortak bir akılla uygulanacak yerinde ve hakça bir dönüşüme hiçbir vatandaşımızın hayır dediğini duymadım ve de görmedim.

Burada yaşayan siz hak sahiplerinin problemine gelince, çözümü en kolay problemlerden biri olarak görüyor ve biliyorum. 2981 sayılı kanundan kaynaklı haklarınızın talebi için yapılacak kamulaştırma ve takas işlemiyle sorunu kökten çözeceğiz. Onun içindir ki buradan bir daha söz veriyorum, hane sahiplerinin mülkiyet hakkı sonuna kadar korunacak! “Kentsel Dönüşüm” söylemlerinin yerini “Halkla Birlikte Hakça Dönüşüm” söylemi alacak.

Bu mahallelerde İmar Planı ile ilgili sorunlar varsa, ilk iş olarak imar planları tüm ilçenin yararı gözetilerek revize edilecektir. İmar Planı aşaması sonrasında mülkiyet durumlarına bakılacak, mülkiyet sorunları varsa; hak sahiplerine tapuları dağıtılacak ve proje içinde kendilerine güvence verilecektir. Bu amaçla yerleşimin yer aldığı araziler ilgili kurum ya da kişilerden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devralınacak, sonrasında vatandaşlar uygun bedellerle tapularına kavuşacaktır.

Yine çok iyi biliyoruz ki, Riskli Alan Kararları tamamen rant için alınıyor. Mevcut hükümet tarafından alınan ve hiçbir bilimsel veriye dayalı olmayan Riskli Alan kararlarına karşın ben ve çalışma arkadaşlarım, hak sahibi vatandaşlarımızın yanında olacağız. Mağdur edilmek istenen, sürgün edilmek istenen, borçlandırılmak istenen hak sahipleriyle birlikte saf tutacağız.  Belediye başkanlığım döneminde her bir mahallenin kültürel yapısı, tarihi dokusu, coğrafi verileri dikkate alınarak yapılacak plan çalışmalarının hazırlık sürecinde hak sahipleri de söz sahibi olacak. Plan çalışmaları, onların da katılımıyla düzenlenecek. Yani karşılıklı uzlaşı esasına dayalı planlar hazırlanacak! Birlikte başaracağız ve bu sorunu birlikte çözeceğiz.

Sevgili hemşerilerim, İstanbul Belediye Başkan Adayımız ile birlikte İstanbul’da tapu, imar ve mülkiyet sorunu yaşayan tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm olacak ve Mahalleler Birliği ve Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin hazırladığı ve taleplerinizin karşılanacağı 6 maddelik Taahhütnameye imzamızı attık. Biz birilerinin yıllardır yaptığı gibi tutulmayan sözleri vermek yerine bü işi çözeceğimize dair taahhütnamenin altına imzamızı attık ve bu taahhütnameyi bir onur nişanı olarak göğsümüze takıyoruz” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir