DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu beraat etti

‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu panelde yaptığı konuşma nedeniyle hâkim karşısına çıkan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, tüm suçlamalardan beraat etti. Duruşma sonrası açıklamada bulunan Çerkezoğlu, “Eşitlik, özgürlük, adalet, barış mücadelesi veriyoruz. Bu yolda doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi

BirGün Gazetesinden RIFAT KIRCI ‘nın haberine göre;

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ‘halkı kin ve düşmanlığa sevketmek’ ve ‘cumhurbaşkanına hakaret etmek’ suçlamalarıyla yargılandığı davadan beraat etti. Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında savunmasını yapan Çerkezoğlu ,”3 yıl önce yaptığım konuşmadan dolayı buradayım. Demokratik ülkelerde fikirler mahkemede tartışılmaz. Yaptığım konuşma ifade özgürlüğüdür. Mahkemelerde fikir özgürlüğünün yargılandığı değil güvence altına alındığı yerlerdir” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu, yargılanmasına neden olan konuşmaya yaptığı dönemde cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesiyle sistem değişikliğine gidildiğini hatırlatarak, “Sistemin değişmesi gerektiğini söyledim. Ülkemiz demokrasiden uzaklaşırken siyasi iktidarlar her zaman eleştirilere açık olmalıdır” dedi.

Avukatların da savunması alındıktan sonra Çerkezoğlu’na her iki suçlamadan da beraat kararı verildi.

“MÜCADELEYE DEVAM”

Çerkezoğlu dava sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu ülkede işçi sınıfına emekçilere kölece yaşam koşulları yaratmaya çalışanlara karşı her zaman doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. Hiç kimse bizden, DİSK’lilerden haksızlıklar karşısında sessiz kalmamızı, milyonlarca işçiyi açlık sınırının altında bir asgari ücrete mahkum edenlere karşı sesimizi çıkarmamamızı, madenlerde kömür tozu solurken ücretlerini ve tazminatlarını alamadığı için tepkisi dile getiren işcilerin karşısına tomaları çıkartanların karşısında durmamamızı beklemesin. Verilen beraat kararı bizim için önemlidir. İleriki süreçte de üzerimize düşen tarihsel görevi yerine getireceğiz. Omuz omuza mücadeleye devam.”

“DOĞRU BİLDİKLERİMİZİ SÖYLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Duruşma sonrası gazetemiz BirGün’e konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Yaptığımız bütün konuşmalar, değerlendirmeler bu ülkeyi yönetenlere yönelik eleştirilerdir. Bu bizim DİSK olarak ve sınıf mücadelesi yürütenler olarak görevimizin doğal parçasıdır. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış mücadelesi veriyoruz. Bu yolda da doğru bildiklerimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Ülkeyi yönetenlerin, siyasi iktidarın politikaları bütün bu olumsuz tablonun nedenidir. Biz bu süreci değiştirmek; eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin, barışın egemen olduğu Türkiye’yi kurmak istiyoruz. Bu yolda da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir