Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli’ye ‘askıda ekmek’ tepkisi

MHP’nin ‘askıda ekmek’ uygulamasına tepki gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Peki, “Askıda Ekmek Kampanyası” başlatan küçük ortağının, bundan haberi var mı Sayın Recep Tayyip Erdoğan?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Askıda ekmek tartışmalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Böyle bir şey var mı Türkiye’de. Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey Türkiye’de var mı? İnanıyor musunuz buna? Bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF’nin, OECD’nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar.”

MAHİR ÜNAL DESTEK VERMİŞTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MHP’nin başlattığı ‘askıda ekmek’ kampanyası sonrasında yaptığı açıklamada, “Askıda ekmek meselesi, o ülkedeki yardımlaşmayı, dayanışmayı, paylaşmayı gösterir. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’da bir bahçe duvarına asılmış askıda elmaları, ‘medeniyet budur’ diye haber yapanlar bugün askıda ekmekten yoksulluk çıkarmaları ve Türkiye ile ilgili bir sorun olarak bunu öne çıkarmaları kendi maalesef dezenformasyon anlayışlarının bir sonucudur” demişti.

Ünal, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasakları uygulanırken CHP’li belediyelerin yurttaşlara ücretsiz ekmek dağıtma uygulamasına ise “Anadolu’da ‘ayrı baş çekmek’ deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” diye tepki göstermişti.

‘AKP’Yİ RAHATSIZ ETTİ’

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek ise, Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başlattığı ‘askıda ekmek’ kampanyasının en fazla AKP’yi rahatsız ettiğini yazmıştı. Zeyrek, “Askıda ekmek varken Erdoğan seçime gitmez diyorum. Çünkü askıda ekmek varsa Türkiye’yi halihazırda yönetenler için sandıkta iktidar yoktur” görüşünü paylaşmıştı.

SINIR ÖTESİ HAREKAT OLACAK MI?

Bir gazetecinin “Yeni bir sınır ötesi harekat hazırlığı mı var?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan şu cevabı verdi:

“Biz zaten sınır ötesindeyiz. Şu anda Barış Pınarı’nda, Zeytin Dalı’nda bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.”

FRANSA’NIN SEYAHAT UYARISI

Erdoğan, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye’ye seyahat edecek yurttaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunmasına yönelik soruya da yanıt veren Erdoğan, “Fransa’nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz ve bunlara karşı da mukabil adımları da biz atarız” dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu.

“Şu anda kendi büyükelçimize orayla ilgili bir hukuki süreç var. Buradaki ayağı var oradaki ayağı var. Bu süreci başlatıyoruz. Fransa’nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz ve bunlara karşı da mukabil adımları da biz atarız. Türkiye bir kabile devleti değil. Hele hele bu Macron gibilerin baktığı, tanıdığı bir devlet değil.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir