ÇKD – Çağdaş Kadınlar Derneği ; İkinci yılın’da Muhteşem buluşma

Example HTML page

2018 Yılının Nisan ayında kuruluşunu gerçekleştiren ÇKD- Çağdaş Kadınlar Derneği ikinci yılında 08 Aralık 2019 saat 19.00 da Star düğün salonun da düzenlemiş olduğu yemekli konser etkinliğin de üyeleri ve dostları ile buluştu.

ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar’ın İkinci yıl etkinliği konuşması…

Zümra Ersoy’un ÇKD İkinci Yıl Etkinliğinde ki müzik dinletisi…

Hüseyin Uğurlu’nun ÇKD İkinci Yıl etkinliğinde ki müzik dinletisi…

Aydoğan Topal’ın ÇKD İkinci yıl etkinliğinde ki Müzik dinletisi…

Çağdaş Kadınlar Derneğinin düzenlemiş olduğu ikinci yıl etkinliğinin Sunuculuğunu Duygu Demir İşkar ve Ahmet Güney yaparken Sanatçılar Hüseyin Uğurlu, Zümran Ersoy , Aydoğan Topaloğlu , Fuat Alpay, Eray Topçu salonu dolduran dinleyicilerine muhteşem bir müzik ziyafeti verdiler.

Geceye ayrıca Çağdaş Kadılar Derneği Folklör ekibi Zeybek oynayarak muhteşem bir renk kattılar.

Çağdaş Kadınlar Derneğinin ikinci yıl etkinliğine; CHP İstanbul Millet Vekili Turan Aydoğan, ADEF Genel Başkanı ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Adayı Saim Diken,CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Adayı Ali Ekber Cömert, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, İYPARTİ Eyüpsultan İlçe Başkanı Yaşar Er,Sadet Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı İlker Çiftçi, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup sözcüsü Mustafa Tüysüz, CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zafer Döner , CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, CHP Eyüpsultan İlçe Sekreteri Arzu Özen Uzunoğlu,CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı ve Eğitim sekreteri Şenay Öztürk, CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Aksoy, CHP Eski Eyüpsultan İlçe Başkanı Safi Karayalçın, CHP Eski Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca,Yaşar Durmuş, Hüseyin Bozkurt, İş İnsanı Yılmaz Özmen, Ömer Kutlu,Yusuf Başboğa, Ali Usal’ın aralarında olduğu çok sayıda STK temsilcisi ve davetliler katıldı.

ÇKD İkinci yıl etkinliğin de Konuşma yapan Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar şu ifadelere yer verdi;

Güzel Ülkemin dörtbir yanından yöresel zenginlikleri ile gelip  İstanbul’umuza yerleşen, Çağdaş Kadınlar Derneğinin  gönül dostları, Derneğimizin ikinci dayanışma gecesine hoş geldiniz, onur verdiniz.

Kadın… Kadın acaba ne demek?

Kadın dediğimizde insanların aklına gelen tek şey; anne, karşı cins vb. şeyler mi akla geliyor? Toplumda, özellikle Türkiye gibi bir toplumda kadının yeri, konumu, amacı veya görevi nedir? Çocuğunun annesi, evinin kadını, eşinin karısı mıdır kadın? Kesinlikle, hayır!

Kadın ütopyadır. Dünya’yı kurtaracak olan nesillerin doğmasını, büyümesini ve yetiştirilmesini sağlayan masmavi bir ütopyadır.

Kadın annedir; üzersin ama sana kırılmaz baştan aşağı merhametle donatılmıştır. Eştir, arkanda bıraktıklarını temizler, toplar… Toplumun kimyasıdır, vefadır…

Topraktır, yağmurdur, okyanustur…

Geçmiş zamanlarda diri, diri toprağa gömülmesine rağmen doğurmaktan vazgeçmeyendir.

Vefa dedik ya, kadın vefadır; yakın geçmişte 15 yaşında zorla evlendirilendir ama buna rağmen ailesine her şeyini borçlu olduğunu düşünen hassas insandır.

Kadın zordur, kadın sırdır, bir erkeğin bu sırrı çözmesi diye bir şey yoktur. Kadın arkadaştır; en zor anlarında seni sırtlayabilecek güce de sahiptir.

 Kadın en çok babasına âşıktır. O yüzden iyi bilir sadakati, çünkü kadın babasına hep sadık kalmıştır. Güzel giyinir, güzel giyindirir. İlk önce babasının kravatını bağlamaya başlar sonra eşinin kıyafetlerini o seçer, çok titizdir, çok temizdir…

Kadını kirletirler sonra öldürürler buna namus davası derler ama kadın yine de gülümser… Saçlarını kestirir, bazen de boyatır. Her şeye rağmen umutludur kadın, cinayet işlemez kadın her gün bir can armağan eder dünyaya. Annedir, abladır, kardeştir, eştir, arkadaştır. Kadın en çok kadındır.

         ”Kadın İnsandır, biz insanoğlu”  demiş Ozan, evet İnsan Oğulları’nı dünyaya getirendir kadın. Dünya’ya getirdikleri tarafında aynı zamanda katledilen.

Kadınlar Cennetin bile ayakları altına serildiği kutsallardır. Kıymayın, Babalar, Abiler, Amcalar, Eşler, Erkek arkadaşlar.Kadına kıymayın kadın dünyanın en güzel eseridir dedi.

Sakine sayar sözlerine şu ifadeleri ekledi ; Kadına kıyan iflah olmaz.

Çağdaş Kadınlar Derneği, Kadının değerini yüceltmek, kadına dert ortağı derdinin dermanı olmaya gayret eden bir avuç idealist kadının bir araya gelmesi ile 2018 yılında kurulmuş,Atatürk ilke ve devrimlerini ilke edinmiş Türkiye’nin , İstanbul’un ,Eyüpsultan İlçesinin çok özel bir değeridir.

Derneğimiz Kuruluşunun ardından İlçe genelinde Cumhuriyet değerlerine,kadınlarımıza,ülkemize sahip çıkma adına yaptığı eylemlerin sayısı ve etkisi İlçe sınırlarını çoktan aşmış , kadınlarımızın dikkatini çekmiş kısa sürede büyük kitlelere ulaşmıştır dedi.

Sözlerine şu ifadelerle devam eden Sakine Sayar; Cumhuriyet aydınlanmasının kalelerinden biridir artık Çağdaş Kadınlar Derneği.

Kadının ve Cumhuriyetin yanında sonuna kadar mücadele verecek bir kaledir. İhtiyaçtan doğmuş büyük bir boşluğu doldurmuştur.

Kadının emeği,,dayanışması,birlikteliği Çağdaş Kadınlar Derneği ile beraber büyük başarılara imza atacaktır.

Biz bu inançla çalışıyoruz ve tüm kadınlarımızı bu bayrak altında birleşmeye davet ediyoruz ve diyoruz. Gelin canlar bir olalım diyerek sözlerini bitirdi.

ÇKD ikinci yıl etkinliğin de yapılan açık artırmada Atatürk portresini CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zafer Döner alarak ÇKD ye katkı sundu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,CHP 24 Dönem Amasya Millet Vekili Ramis Topal,ADEF Genel Başkanı ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Adayı Saim Diken,Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,İş İnsanı Ömer Kutlu,Lizgi Çiçek Evi geceye çiçek gönderdi.

Urfa’da kurmuş olduğu Tekstil Fabrikasında 200 Urfa da yaşayan kadına iş imkanı sağlayarak destek olan İş insanı Yılmaz Özmen’e Kadınlara destek verdiği için ÇKD Genel Başkanı Sakine Sayar plaket verdi.

Ayrıca ÇKD İkinci Yıl etkinliğine katılarak destek olan sanatçılar Hüseyin Uğurlu,Zümran Ersoy,Eray Topçu,Fuat Alpay,Aydoğan Topaloğlu’a ve gecenin sunuculuğunu yapan Duygu Demir İşkar,Ahmet Güney’e Dernek Başkanı Sakine Sayar tarafından plaket verildi.

ÇKD İkinci Yıl Etkinliğinden Kareler…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir