Çift maaşlı isimlerden: Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir?

İstifa kararı Saray tarafından onaylanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Aynı zamanda Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde bulunması nedeniyle ‘çift maaşlı’ isimlerden olan Özer kimidir? Detaylar haberimizde.

Bir süredir istifa edeceği iddiaları ile konuşulan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk istifa etti. Yerine Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

AKP’li pek çok bürokrat gibi çift maaş alan isimler arasında olan Mahmut Özer de Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde bulunması nedeniyle çift maaş alıyor. Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde bulunan 11 isimden biri olan Mahmut Özer, vakıftan aylık 7 bin 500 lira huzur hakkı alıyor.

Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde bulunan 11 isimden biri olan Mahmut Özer, vakıftan aylık 7 bin 500 lira huzur hakkı alıyor. Mahmut Özer Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada da huzur hakkını almaktaydı.

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ MEZUNU

1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut Özer, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992’de mezun olan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı.

Özer, 1992-1994 yıllarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında elektronik mühendisi, 1994-2002 yıllarında da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmalarda bulundu.

Temmuz 2002’de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçentlik görevine başlayan Özer, aynı üniversitede 2005-2010 yıllarında doçent olarak görevine devam etti.

Temmuz 2010 itibarıyla profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Özer, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyesi olarak da görev yapmayı sürdürüyor.

2 YENİ BAKAN YARDIMCISI

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı’na ise Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy atandı. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldığı aktarıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir