CHP’nin İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya adayları belli oldu

CHP Parti Meclisi’nde yapılan oylamanın sonucuna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Zeydan Karalar oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM’de yapılan oylamanın ardından adaylar da netleşmeye başladı.

CHP PM’de yapılan oylamanın sonucuna göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

CHP PM’deki oylamada; Mansur Yavaş’a 45 üye ‘evet’ derken 12 üye ret oyu kullandı, 1 üye ise çekimser kaldı.

MANSUR YAVAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E TEŞEKKÜR

Mansur Yavaş, adaylığının kesinleşmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun. Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir