CHP’Lİ Ünsal Aykutoğlu; Eyüpsultan Belediyesi Kaçak İnşaatlara göz yummaya devam ediyor…

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci Seçim 4’üncü toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkanı Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediye Meclisi salonunda yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda sözlü önergeler bölümünde söz alarak sözlü önergesini sunan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ünsal Aykutoğlu ‘’Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Kaçak İnşaatlara göz yummaya devam ediyor’’ ifadesinde bulundu.

Aykutoğlu sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, Basınımızın değerli temsilcileri…

Bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen kıymetli Eyüpsultanlılar, hepinizi sağı ve sevgilerimle selamlarım. Kasım ayı meclis oturumlarında alacağımız kararların insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

‘’Türkiye Cumhuriyeti Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanlığına’’

Konu: İmar durumu verilmesi hakkında;

Bildiğimiz üzere Eyüpsultan İlçemize bağlı Kemerburgaz Mahallelerimizde imar planları askı sürecinde bulunmaktadır.

Bu imar planları ile ilgili Belediye Başkanı arsa sahiplerinden taahhütname alarak insiyatif kullanacağını ve imar durumu vereceğini belirtmiştir. Ancak Eyüpsultan Belediye Başkanlığı, Teknik Başkanı ve İmar Müdürü görevini yerine getirmeyerek keyfi olarak istediklerine imar durumu vermekte, istediklerine imar durumu vermemektedirler.

ŞÖYLE’Kİ;

*Yasal prosedürleri tamamlanmış arsalar ile ilgili yetkilerini kullanarak gayri yasal şekilde kaçak inşaatlara müsaade ettiklerine ki bu kaçak inşaatların çoğu tespit edilmiş ve deliller ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı burada tüm hazirunun önünde açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.

*Yine Teknik Başkan ve İmar Müdürü yasal işlemlerini tamamlayan arsa sahiplerini kendilerine yakın mimarlık ofislerine yönlendirerek belirtilen mimarlık ofisinde çalışmaları hususunda yönlendirme yaptıklarına şahit olduk. Bu konu ile ilgilide İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı burada tüm hazirunun önünde açık ve net bir şekilde ifade ediyorum.

Bu hususların detaylarını Eyüpsultan Halkı adına soruyoruz ve öğrenmek istiyoruz.

             Ünsal Aykutoğlu

Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir