CHP’li Nilgün Esentepe Hekimlerin ve Sağlık Çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı

Example HTML page

CHP’li Nilgün Esentepe 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe, Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Mart ayı 2’nci bileşiminde yapmış olduğu gündem dışı konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Hekimler ve sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Nilgün Esentepe Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Ülkemizde 14 mart 1827 yılında 2’nci Mahmut döneminde Hekimbaşı Mustafa Behçet in önerisiyle ilk ameliyathanenin Şehzadebaşı Tulumbacıbaşı Konağında TIPHANE İ AMİRE ve CERRAHANE İ AMİRE adıyla kurulması ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir.

Günümüzde de 1976 yılından beri 14 Mart ve bugünü içine alan hafta boyunca tüm tıp mensuplarının bayramı olarak kutlanarak anıldığı ve tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir gündür.

Bu anlamda sağlık sektöründe emeği geçen, aşkla hizmet eden çalışanlarımızın bu özel günlerini tebrik ediyor ve yaşadıkları her türlü mevzuat sorunlarının giderildiği, tıkanmış bürokratik işleyişin açıldığı, mali haklarının yeterli ölçüye çıkarıldığı dünya genelinde uygulanan hizmete ücret değil değer temelli ödeme sisteminin getirilerek yürürlüğe girmesini temenni ediyoruz.

Ayrıca sağlık sektörü mensuplarımızın yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldıkları ve mağdur olduklarıdır. Bu anlamda da caydırıcı cezaların artırılmasının gerekliliğinin ivediliğine inanarak bu yönde toplumun eğitileceği, geniş kitlelere ulaşılacağı, önleyici ve caydırıcı tedbirlerin artırılacağını umut ederek kalıcı çözümlere kavuşmalarını diliyoruz.

Bugün halen 10 koronavirüs hastasından 1’inin sağlık çalışanı olduğu ortada iken dileğimiz; işi gereği bulaşa maruz kalan ve bu hastalığın tüm yükünü omuzlarında taşımak zorunda olan çalışanlar için koronavirüsün meslek hastalığı ve iş kazası olarak tanımlanması gerektiğidir.

Pandemiye bağlı kaybettiğimiz 200 den fazla tüm sağlık çalışanlarımıza Allahtan rahmet, acılı ailelerine büyük sabırlar diliyor şuan yaşam mücadelesi veren tüm ayakta ve yatarak tedavi gören tüm sağlık çalışanlarımıza acil şifalar diliyoruz.

CHP Eyüpsulltan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı olarak Tüm Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının ‘’TIP Bayramını’’ canı gönülden kutluyoruz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir