Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden dilekçe eylemi

Example HTML page

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’nun emriyle hakkında soruşturma açılan öğrencilerle dayanışmak için dilekçe veren öğrenciler “Hepimiz oradaydık” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı protestolara katıldıkları gerekçesiyle, Melih Bulu emriyle haklarında soruşturma başlatılan öğrencilerle dayanışmak için ”Hepimiz oradaydık” başlığıyla bir eylem düzenledi.

Yapılan eylemde öğrenciler, Öğrenci İşleri’ne düzenlenen protestolarda kendilerinin de bulunduğunu ve bunun anayasal bir hak olduğunu dile getirerek bir soruşturma açılacaksa bunun hepsine açılması gerektiğini dilekçelerinde bildirdiler.

Soruşturma açılan arkadaşlarının yalnız olmadığını söyleyen öğrenciler, Melih Bulu emriyle özel güvenliğin YÖK kanunlarının disiplin maddelerinin bulunduğu bir kağıdı rektörlük binasına yapıştırmasına karşılık, ”Kayyumluk” yazısını tekrar yerine astılar.

bogazici-universitesi-ogrencilerinden-dilekce-eylemi-848194-1.

Özel güvenliğin soruşturma dosyalarında kullanılması amacıyla sürekli görüntülerini aldığı Boğaziçi Öğrencileri, kampüs içinde eylem ve etkinlik düzenlemenin bir suç teşkil etmediğini, demokratik haklarını ve ifade özgürlüğünü kullanmaya devam edeceklerini bildirdi.

Boğaziçi Direnişi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kayyumluğun soruşturma açtığı arkadaşlarımız yalnız değillerdi ve asla da olmayacaklar! Kayyumluğa yazdığımız dilekçeleri Öğrenci İşleri’ne teslim ettik. Dilekçede yasal haklarımızı savunup bir soruşturma açılacaksa hepimize açılması gerektiğini belirttik.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir