CHP’li Levent GÖK Diyanet Vakfı’nın kirasını ödeyemeyen esnafı icraya vermesini Meclis gündemine taşıdı

Example HTML page

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Diyanet Vakfının kirasını ödeyemeyen esnafı icraya vermesini TBMM gündemine taşıdı.

Bir yılı aşkın süredir devam eden koronavirüs pandemisinde alınan kapatma kararları en çok küçük esnafın cebini yaktı. Bingöl’de Hacı Hıdır Camii Pasajında Diyanet Vakfı’na ait olan dükkânlarda kiracı olan esnaf, aylardır kepenk açamadığı için siftah dahi yapamadıklarını ve kiralarını ödeyemedikleri için icralık olduklarını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Diyanet Vakfının kirasını ödeyemeyen esnafı icraya vermesini, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergeyle TBMM gündemine taşıdı.

“Manevi değerler temelinde kurulmuş, vergi muafiyeti bulunan ve izin almadan yardım toplayan sayılı kuruluşlardan birisi olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu zorlu süreçte kiracılarına karşı tutunduğu tutum Vakfın temsil ettiği değerlerin tamamıyla çelişmektedir” diyen Gök, şu sorulara yanıt istedi:

►Kiralarını ödeyemedikleri için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnaflarımızın sayılarını illerimize göre açıklar mısınız?

►2020 ve 2021 yıllarında kiralarını ödeyememiş veya eksik ödeme yapmış, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kiracısı olan esnaflarımızın sayılarını illerimize göre açıklar mısınız?

►Türkiye Diyanet Vakfı’nın kiracısı konumunda bulunan esnaflarımızın sayısını illerimize göre açıklar mısınız?

►Türkiye Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnaflarımıza Covid-19 salgını süresince verilen kira desteklerini aylık temelde açıklar mısınız?

►Pandemi süresince kira ödemelerini yapamadığı için icraya verilen esnaflarımızın borçlarının ödenmesi, ertelenmesi veya yapılandırılması amacıyla herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir