CHP’li İnan Güney ; Savcıları görev yapmaya çağırıyoruz

Example HTML page

İBB CHP GRUBU’NDAN SUÇ ÖRGÜTÜ ELEBAŞI ÇAKICI’YA HATIRLATMA:

CHP otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında Cumhuriyet’i kuran partidir

İBB Meclisi Kasım ayı dördüncü birleşiminde CHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi İnan Güney, “Dün bir cezaevi müdavimi, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ölümle tehdit etti. Bu durum ülkedeki otorite eksikliğinin, bitmiş bir iktidarın göstergesidir. Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz” dedi.

İBB Meclisi Kasım ayı dördüncü birleşimi İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

Birleşimde CHP Meclis Grubu adına söz alan Meclis Üyesi İnan Güney, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehditlerine cevap verdi.

Dün Genel Başkanımız, hak ve hukuk mücadelesinin neferi Kemal Kılıçdaroğlu’na, varlığını neye borçlu olduğunu çok iyi bildiğimiz, ismini dahi anmaya tenezzül etmeyeceğimiz bir cezaevi müdavimi, mafya bozuntusu tarafından ağır ifadeler kullanılmış ve ölüm tehdidi yapılmıştır” diyerek söze başlayan CHP’li Güney, “Bu parti otel lobilerinde emperyalist pazarlıklarda değil, savaş meydanlarında Cumhuriyet’i kurmuş partidir.

Bu parti kot pantolon üstüne kefen giyenlerin değil, kefensiz toprak altında yatanların partisidir. Bu parti ölüm nereden ne zaman gelirse gelsin hoş gelmiş sefa gelmiş diyenlerin partisidir.

Bu koltuk Emperyalizmi dize getirmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur.  Bu koltuk 69 yaşında 490 kilometre yol yürüyen, soruşturmaların, davaların korkutamadığı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğudur” dedi.

‘SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ’

Söz konusu durumun Türkiye’deki yönetim boşluğunun, devlet otoritesi eksikliğinin, dolayısıyla bitmiş bir iktidarın göstergesi olduğuna işaret eden CHP’li Güney, “İktidara geldikleri günden 18 yıl sonra reform yapma ihtiyacı hissettiğiniz yargıyı ve Cumhuriyet savcılarını buradan göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

‘SİZDEN DE GÖLGENİZDEN DE KORKMUYORUZ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik açılan Kanal İstanbul soruşturmasını da kınayan Güney, “Kıbrıs’a 7 uçakla gidenlerin kamu kaynakları hassasiyetini anlamalarını zaten beklemiyorduk. Devlet projesi cumhuriyettir, devlet projesi eğitimdir, devlet projesi yargı bağımsızlığıdır, devlet projesi yoksullukla mücadeledir. Rant projelerinizi ne bize, ne bu halka ne de İmamoğlu’na dayatamaz ve kabul ettiremezsiniz. Ne sizden ne de gölgenizden korkmadık, korkmuyoruz. Bu ülke korkusuz, yüreği ülke sevgisiyle dolu, yarınlara umutla bakan milyonlarca aydınlık insanın vatanıdır” dedi.

İBB KAYNAKLARINI HALK İÇİN KULLANIR, KATARLILAR İÇİN DEĞİL

CHP’li Güney’in konuşmasının ardından AK Parti Grubu’ndan yapılan açıklamaya cevap veren CHP Meclis Üyesi Mesut Kösedağı ise, “İnan Bey’in sözlerini neden AK Partililer üzerlerine alındı anlamadık. Normal demokratik işleyişi olan ülkelerde bu sözde mektup ortaya çıktıktan sonra savcıların dava açmak için sıraya girmeleri gerekirdi.

Bizim avukatlarımız gerekli girişimleri yaptılar ama işin buraya gelmeden bir hamle yapılması gerekiyordu” dedi.

İBB’nin kaynaklarını doğru kullanmasına yönelik AK Parti Grubu’ndan gelen ithamlara da cevap veren CHP’li Kösedağı, “Biz kaynaklarımızı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun takdiriyle halkımız için kullanıyoruz. Biz kaynaklarımızı Kanal Istanbul’u Katarlılara pazarlayacağım diye Katar’ın meydanlarında ve AVM’lerinde maketler yaparak kullanmıyoruz” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir