CHP’Lİ GÖKAN ZEYBEK: KALEMİNİ KIRAN AMA SATMAYAN GAZETECİLERE SELAM OLSUN

KALEMİNİ KIRAN AMA SATMAYAN GAZETECİLERE SELAM OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti meclis Üyesi Gökan Zeybek 21 Ekim Gazeteciler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Zeybek yayınladığı mesajın da Selam olsun Dünya Gazeteciler Gününde tüm basın emekçilerine ifadelerinde bulundu.

Gökan Zeybek açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

Bugün Dünya Gazeteciler Günü.

Öncelikle her şeye rağmen kalemini satmayan, kalemini doğrudan, halktan, haktan yana kullanan, gerçeğin peşinde bıkmadan usanmadan koşan ve bu uğurda canı pahasına uğraş veren tüm basın emekçilerinin Dünya Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Gazetecilik gazetecinin yaptığı iş. Gazeteci ise haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenen kişidir. Gerektiğinde hükûmetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı “Gazetecilik etik kuralları” içerisinde göze alan gözü pek insan, gazetecidir. Etik kurallar ise; Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst olmaktır.

ANAYASA’NIN 28. MADDESİ: “BASIN HÜRDÜR, SANSÜR EDİLEMEZ”

Anayasa’nın, ‘Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.’ hükmüne rağmen günümüzde, hatta 19 senedir bunun tam tersi uygulamalar şiddetli bir biçimde uygulanmaktadır. Basın organlarına, gazetecilere baskı yapmak, tehdit etmek, gazeteciliğin temel prensiplerini uygulayan basın emekçilerini işini yapamaz hale getirmek, onları tutuklamak, susturmaya çalışmak ve bu yolla halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmak ülkemizi yöneten zihniyetin acizliğini net bir biçimde ortaya koymaktadır.

Türkiye’yi yöneten köhnemiş zihniyet; çoğulcu, katılımcı, demokratik yapıyı ortadan kaldırarak yerine “Tek Adam” yönetimini getirmiş ve kuvvetler ayrımını yok etme girişimleri sonrası da, “İfade ve Basın Özgürlüğü” kavramını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Bu çaba nafiledir.

Bu ülkede cesur, yürekli, haber peşinde koşan, halkın aydınlanmasını, bilgilenmesini sağlamak için mücadele eden, özgürlükten, demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olan gazeteciler vardır ve her zaman da var olacaktır. İfade ve Basın Özgürlüğü, kalemini kıran ama satmayan basın emekçileri ile sonsuza dek ayakta kalacaktır.

Selam olsun Dünya Gazeteciler Gününde tüm basın emekçilerine dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir