CHP’li Doğan Subaşı’dan MHP’li Volkan Yılmaz’a: Silivri köylüleri senin ufak numaralarına kanmaz

Example HTML page

İBB Meclisi Kasım ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün saat 14.00’te Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak toplandı.  İstanbul’un 25 ilçe belediyesinin 2021 yılı bütçeleri ile İETT Genel Müdürlüğü’nün 2021 mali yılı bütçesi, performans programı ve murakıp raporu, 2021-2023 yılı yatırım programı ve 2021-2025 yılı stratejik planı Meclis’te kabul edildi.

CHP’li Subaşı’dan MHP’li Yılmaz’a: Silivri köylüleri senin ufak numaralarına kanmaz

MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın, köylerdeki su tarifesi sorununu Cumhur İttifakı’nın çözdüğü şeklindeki açıklamasına cevap veren İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, “Çözümün İBB Meclisi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu ilk dile getiren ve sorunun çözümü için TBMM’de ilk teklifi veren biziz.

Hatta bizden sonra MHP’nin verdiği teklif bile bekliyor. 2012’de bu soruna yol açan AK Parti şimdi Torba Yasa ile burada düzenlemeye gitti fakat altında bir tane bile MHP’li milletvekilinin imzası yok. Silivri köylüleri böyle ufak numaralarla kandırılacak köylüler değildir. Trakya köylüsü ne yapacağını bilir. Birazcık sabırlı ol. 2024’ü bekle. Bu kurnazlık siyasetinin cevabını sana verecekler” dedi.

SUBAŞI’DAN MHP’Lİ YILMAZ’A: SİLİVRİ HALKI 2024’TE SANA GEREKEN CEVABI VERECEK

İETT sunumlarının ardından söz alan İBB CHP Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı ise, köylere indirimli su tarifesi düzenlemesinin devamına ilişkin yasanın çıkış süreci hakkında yanlış ve eksik bilgiler veren MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a cevap verdi.

2012 yılında TBMM’de kabul edilen Büyükşehir Yasası’yla birlikte Köy Kanunu’nun AK Parti eliyle değiştirildiğini ve CHP’nin buna ret oyu verdiğini hatırlatan CHP’li Subaşı, “Sayın Volkan Yılmaz dedi ki, ‘gelin köylere verilen suda yüzde 25’lik tarifeye devam edelim’. Biz de kendisine bu konunun çözüm yerinin İBB Meclisi değil, TBMM olduğunu söyledik.

”Hemen milletvekillerimizle konuştuk.”

2 Mart’ta Milletvekilimiz Zeynel Emre önerge verdi ancak önerge hâlâ TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekliyor.

18 Haziran’da bu kez MHP teklif verdi, o da dikkate alınmadı.

Sonra AK Parti 20 Eylül’de Meclis’e bu teklifi Torba Yasa şeklinde verdi.

Biz de teklifin eksikleri olduğunu, buna rağmen bu teklife karşı olmadığımızı, ancak Torba Yasa’nın yasa çıkarmak için hukuki bir yöntem olamayacağını söyledik.

O teklif yasa olarak şu anda buraya geldi ve İBB Meclisi’mizde bu değişiklik yapıldı. Yani Yılmaz’ın iddia ettiği gibi, bu teklifi Cumhur İttifakı yapmadı. Teklifin altında bir tane MHP’li milletvekilinin imzası yok.

Silivri köylüleri böyle ufak numaralarla kandırılacak köylüler değildir. Trakya köylüsü ne yapacağını bilir.

Birazcık sabırlı ol. 2024’ü bekle. Bu kurnazlık siyasetinin cevabını sana verecekler” dedi. 

Öte yandan Subaşı, köylülere su faturası mağduriyetini yaşatanın 2012’deki Büyükşehir yasasıyla AK Parti olduğunu, sonra 2018’de bu mağduriyeti düzeltmek adına bir çalışma yaptığını, buna karşın 2019’da büyükşehirlerin büyük çoğunun CHP’ye geçmesinin ardından köylüleri cezalandırmak için bu düzenlemeden vazgeçtiğini de hatırlattı.

İBB CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da ; Silivri Belediye Başkanı Yılmaz’a seslenerek, “Biz Silivri’yi hak ettiği yere taşıdık. Silivri’nin beton şehir olmasını engelledik. Doğasını, tarımını koruduk. Silivri algıyla yönetilmeye çalışılıyor. Buna karşın çok şanslısınız çünkü Başkanımız Ekrem İmamoğlu, hiçbir ayrım gözetmeden Silivri’ye gereken hizmeti götürüyor” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir