Kemal Çebi İBB Meclisin’de konuştu; Kimse beni vatan sevdamla yargılamaya kalkmasın

Example HTML page

Kemal Çebi,  İBB Meclisin’de konuştu; Kimse beni vatan sevdamla yargılamaya kalkmasın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantılarının üçüncü birleşimi gerçekleşti. Gündem maddelerine geçilmeden önce geçtiğimiz günlerde PKK örgütünün renklerini çağrıştırdığı gerekçesiyle önce sosyal medya üzerinden sonra da bir takım kişilerin saldırısıyla kullanılmaz hale gelen çocuk parkı meclis gündemine taşındı. Konunun meclise taşınması dolayısıyla söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘Siyaset insanların birbirini karalama alanı değildir. Siyaset bir hizmet alanıdır. Hiç kimse beni ve arkadaşlarımı ülkeme, vatanıma, bayrağıma olan sevdamla yargılamaya kalkmasın. Bu yargılamanın altında kalır’ diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantılarının üçüncü birleşimi gerçekleşti. İETT Genel Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Bütçesi, 2021-2025 Yılı Stratejik Planı ile 2021-2023 Yatırım Programı ile İstanbul’un 24 ayrı ilçesinin 2021 yılı mali bütçelerinin gündem maddelerinin görüşülmeye açılması ve oylamasından önce gündem dışı konuşmalara yer verildi. Küçükçekmece AK Parti Meclis Üyesi Sedat Demirtaş geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’de birileri tarafından kullanılamaz hale getirilen çocuk parkını meclis gündemine taşıdı. Parkların yenilenmesi sırasında PKK örgütüne ait renklerin ve sembollerin kullanıldığını ve parkın bu yüzden saldırıya uğradığını ifade eden Demirtaş, ‘Kimin ve kimlerin ne amaçla yaptıklarını bilmiyoruz. Ancak parklar yenilenirken Küçükçekmece Belediyesi’nin toplumun bazı hassasiyetlerini göz ardı ettiğini ifade etti.

‘Siyaset karalama değil hizmet alanıdır’

Demirtaş’ın söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘Hiç kimse bizim ülkemize, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza olan sevdamızı tartışılır hale getiremez’ diyerek ‘Bu parkta sarı renginden dolayı ve oraya Türkiye’nin her yerinde bulunabilecek bir yıldızın konması dolayısıyla gerçekleştirilen saldırıyı kınıyorum. Siyaset birbirimizi karalama sanatı değildir. Siyaset bir hizmet işidir. Bir buçuk yıldır siyasetten Küçükçekmece ilçemiz çok iyi hizmet almaktadır. Bir diğer husus da benim doğduğum memleketten PKK daha geçememiştir. Bayrağımıza olan sevdamı ve 45 yıldır bu uğurda verdiğim mücadeleyi böyle basit bir mesele üzerinden kimse karalamasın. Eğer veremediğimiz bir hizmet varsa bu konularda bize gelinsin. Parkımızı yeniledik. Bu parkımız üç aydır hizmettedir. Ne zaman ki sosyal medya üzerinden bir karalama başladı. Peşinden bu saldırılar meydana geldi. Eğer siyaset bu noktaya geldiyse vay halimize. Bu park bizim park ve bahçeler müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Park bahçeler müdürümüz geçmiş dönemden beri müdür olan çok düzgün bir arkadaşımızdır. Kendisinin millet, bayrak ve ülke sevdasından şüphemiz olmadı. Arkadaşlarımızın hizmet hırsını ve isteğini bu tür çirkin şeylere harcamayacağız. Bu renkleri PKK kullanıyor diye biz kullanmayacak mıyız? Her yerde kullandığımız yıldızımızdan vaz mı geçeceğiz?’ diye konuştu.

‘Küçükçekmeceli hemşerilerimizden özür diliyoruz’

Küçükçekmece resmi bayramlarımız başta olmak üzere bayraklarla donatılmıştır. 7 Katlı binamızın en tepesinden aşağıya kadar Türk bayrağımızın ve Atatürk posterinin asılı olduğu herkes tarafından görülmektedir. Hiç kimse beni ülkeme, bayrağıma ülkeme olan sevdamla yargılamasın. O yargılamanın altında kalır. Siyasette herkesi belden aşağı karalamalar yapmaya değil fikirlerimizle hizmetlerimizi yarıştırmaya davet ediyorum. Kötü niyetli birilerinin amaç ve gayelerine AK Partili arkadaşlarımız prim vermesin. Yenilenen tüm parklarımızda denetlememizi yaptık bu tür uygulamaların tamamını kaldırdık, söktürdük. Bu vesileyle Küçükçekmece’de niyetin böyle olmamasına rağmen bu yüzden üzülen Küçükçekmeceli hemşerilerimizden özür diliyorum. Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmez. PKK bir terör örgütüdür. Canı cehenneme. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Biz göreve gelmeden önce ilçemizde bir mahallede yıllarca PKK bayrakları asılıyordu, Türk bayrakları biz göreve geldikten sonra o mahallede asılmaya başlandı. Bunu da herkesin bilmesini istiyorum’ dedi.

‘Bizi terör örgütleriyle yan yana koyanlar önce kendilerine baksınlar’

İyi Parti Meclis Üyesi Suat Sarı, bir siyaset mühendisliği yapıldığını ifade ederek, ‘Burada çok ince bir siyaset mühendisliği yapılıyor.  Bugün ve dün İSKİ Genel Kurulu’nda bizi HDP ile yanyana gösterme çabası vardır. Dün MHP Grup Başkanı bugün de AK Partili bir meclis üyesi arkadaşımız aynı şeyi yaptı. Eğer PKK ile birlikte hareket eden bir siyasi parti arayacaksak dün sınırlarımızda PKK terör örgütü üyelerine bağımsız mahkemeler kurarak beraat kararı verenlere, kongrelerine Kürdistan Başkanlarını çağırıp kafalarından konfeti dökenlere, Oslo’da, Dolmabahçe’de bir takım uzlaşmacı görüşmeler yapanlara bakacaksınız. Biri aranıyorsa kendilerinde o ilişkileri yapanları arasınlar. PKK bir terör örgütüdür. Sayın Genel Başkanımız da bunu çok net ifade etmiştir. Partimizi sakın ha bu tür vatan haini örgütlerle kimse yan yana göstermeye kalkmasın’ dedi.

‘Yapılanların irdelenmesini istiyoruz’

Meclis 2. Başkanvekili AK Parti Meclis Üyesi Faruk Gökkuş da söz alarak,  ‘Biz teröristleri toprağın altına gömdük ya da onlar şu an kaçacak delik aramaktalar. Arkadaşlarımızın alınganlık yapmalarına gerek yok, Genel başkanları oturup HDP ile beraber anayasa yaptıklarını söylüyor. Meclis üyesi arkadaşımız Küçükçekmece Belediye Başkanımız bunu bilinçli olarak yapmadığını ifade etti. Ancak Küçükçekmece’de bunu kim neden ve ne amaçla yaptıysa irdelenmesi gerektiğini vurguladı.  Çocuklarımıza bir takım sembollerle farklı bir şeylerin dayatılmak amaçlanmışsa bunun önüne geçilmesi istenmektedir.

‘Görevimiz İstanbullulara hizmet etmektir’

CHP Grup Sözcüsü Süleyman Tarık Balyalı, mecliste kim daha milliyetçi şimdi bunu mu tartışacağız diyerek, ‘Anladığım kadarıyla genel seçimler yaklaşıyor. TBMM’deki havayı birtakım arkadaşlarımız buraya çekmeye çalışıyor. HDP bu ülkenin yasalarıyla kurulmuş ve meclis çatısı altında çok sayıda milletvekili olan bir siyasi partidir. Önümüzdeki seçimlerde bir siyasi parti olarak tavrı ne olursa olsun saygı duyarız ancak PKK konusunda bizlerinde partimizin de tavrı nettir. PKK terör örgütüdür. Bu konuda kimsenin bizi tartışmasına izin vermeyiz. Burada bizim kim daha milliyetçi tartışmalarından çok İstanbul halkına karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir. İstanbul halkı bizden hizmet bekliyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir