CHP’li Balyalı:İstanbul un Ciğerlerine Dokunma

Example HTML page

İstanbul’un Nefesine Sahip Çıkalım; Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı Belgrat Ormanlarını Katledecek, Yeşil ve Ağaçlık Alanlar İmara Açılacak!

fb_img_1481904037380

CHP İBB Meclis Üyesi S.Tarık Balyalı hazırladığı yazılı soru önergesini İBB meclis toplantısında sözlü okuyarak yapılması düşünülen Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı (Küçük Demiryolu) Yapımını İBB Meclis gündemine getirdi. Projenin başlaması halinde İstanbul’a hayat veren Belgrat Ormanlarının katledileceğini ve on binlerce ağacın kesileceğini, Kuzey Ormanlarına bir darbe daha vurulacağını ve ormanlık ve yeşil alanların bir kez daha imara açılarak yağmalanacağına DİKKAT ÇEKEN CHP’li Tarık Balyalı önergesinde şunlara değindi: “Gördüğümüz proje plansız alanları da içine alan, önemli bir kısmı Belgrad Ormanlarının içinden geçen ve Kuzey Ormanlarında ciddi tahribat yapan bir hal almış bulunmaktadır. Projenin bu haliyle İstanbul’un elimizde kalan son ormanlık alanlarında tahribat yaratacağı ve orada ki doğal hayatı baskılayacağı açıktır. Ayrıca bunların yanında Dekovil hattının Belgrad Ormanlarının bu kadar içerisine girmesi bizlerde bu bölgelerinde imara açılacağı kaygısı uyandırmaktadır” sözlerine yer vererek şu soruları Başkan Kadir Topbaş’a sordu: Güzergah boyunca plan dışı kalan hattın planlanması için İBB tarafından yeni bir plan yapılması düşünülmekte midir? İBB olarak güzergahla ilgili plan çalışması yapmayı düşünmüyorsak Dekovil hattının plansız kalan alanları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca plan çalışması yapılacak mıdır? Dekovil hattı için ÇED raporu düzenlenmiş midir? İhaleye çıkılacak olan Dekovil hattı boyunca fizibilite ve maliyet çalışması yapılmış mıdır? Dekovil hattı boyunca ne kadar ağaç kesimi yapılması düşünülmektedir? Güzergah boyunca Orman içinde yapılacak olan ağaç kesimi için Orman Genel Müdürlüğünden görüş alınmış mıdır? Güzergah boyunca hattın girdiği su havzalarına ilişkin İSKİ’den görüş alınmış mıdır? Dekovil hattının geçtiği güzergah boyunca imara açılması düşünülen yerler var mıdır?

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2016 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri S.Tarık Balyalı, A.Ayla Taygaroğlu, İsa Öztürk ve Esin Hacıalioğlu imzaları ile meclis başkanlığına sunulan, oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen önergesi:

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA

Konu : Haliç – Kemerburgaz Dekovil Hattı Yapım İşi hk.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin  2017 yılında yapımına başlayacağı Haliç – Kemerburgaz Dekovil Hattıyla ilgili Yapım İşi ihalesinin 13.01.2017 tarihinde olacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Dekovil hattıyla ilgili olarak Ulusal Basına yansıyan haberlerden ve konuyla ilgili görüş bildiren yetkililerin açıklamalarından projenin daha önce meclisimizden geçtiği şeklin ötesine geçtiği anlaşılmaktadır. Daha önce Meclisimizden geçen plan teklifiyle eski Dekovil Hattının canlandırılması düşünülmekteydi.

 

Ancak şu an gördüğümüz proje plansız alanları da içine alan, önemli bir kısmı Belgrad Ormanlarının içinden geçen ve Kuzey Ormanlarında ciddi tahribat yapan bir hal almış bulunmaktadır. Projenin bu haliyle İstanbul’un elimizde kalan son ormanlık alanlarında tahribat yaratacağı ve orada ki doğal hayatı baskılayacağı açıktır. Ayrıca bunların yanında Dekovil hattının Belgrad Ormanlarının bu kadar içerisine girmesi bizlerde bu bölgelerinde imara açılacağı kaygısı uyandırmaktadır.

 

Konuyla ilgili olarak Önergemizin 5393 sayılı Belediye Kanununun 26, maddesi uyarınca cevaplandırılmak üzere başkanlık makamına havalesini saygı ile talep ederiz.

1-   13.01.2017 tarihinde ihalesi yapılan Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattının toplam uzunluğu ne kadardır?

2-   Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı hangi güzergahları takip edecektir?

3-   Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı haziran ayı içerisinde Belediye Meclisimizde kabul edilen güzergahın dışında kalan ve plan dışı olan başka alanlara da girecek midir?

4-   Güzergah boyunca plan dışı kalan hattın planlanması için İBB tarafından yeni bir plan yapılması düşünülmekte midir?

5-   İBB olarak güzergahla ilgili plan çalışması yapmayı düşünmüyorsak Dekovil hattının plansız kalan alanları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca plan çalışması yapılacak mıdır?

6-   Dekovil hattı için ÇED raporu düzenlenmiş midir?

7-   İhaleye çıkılacak olan Dekovil hattı boyunca fizibilite ve maliyet çalışması yapılmış mıdır?

8-   Dekovil hattı boyunca ne kadar ağaç kesimi yapılması düşünülmektedir?

9-   Güzergah boyunca Orman içinde yapılacak olan ağaç kesimi için Orman Genel Müdürlüğünden görüş alınmış mıdır?

10- Güzergah boyunca hattın girdiği su havzalarına ilişkin İSKİ’den görüş alınmış mıdır?

11- Dekovil hattının geçtiği güzergah boyunca imara açılması düşünülen yerler var mıdır?

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir