CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’ndan Bakan Soylu’ya yanıt

Example HTML page

CHP’li Canan Kaftancıoğlu’ndan kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Kaftancıoğlu, “Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisini hakkında “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” açıklamasını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur” yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’si ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler. Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur:))” ifadesini kullandı.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef alarak “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” demişti.

Soylu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası. Binlerce dolar gazetelerinden maaş alan o insanlara sesleniyorum. Kalemleriniz devlete karşı cellatlık için hep bilenmiş oldu. Kalemleriniz bu milletin dirliğine karşı cellatlık için hep bilenmiş oldu. Bir gün bu insanların vicdanına dokunmadınız. Bir gün bu ülkenin birliği için, beraberliği için nasıl bir gayret gösteririm diye bir düşünce içerisinde olmadınız. Darbe şakşakçısı oldunuz. Darbenin meşruiyetini nasıl sağlarım diye bir anlayış içerisinde oldunuz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir