CHP’li Nilgün Çelik Esentepe; 29’uncu Mahallemiz 5 Levent Mahallesi Eyüpsultan İlçemize hayırlı olsun

Example HTML page

CHP’li Nilgün Çelik Esentepe 29’uncu Mahallemiz 5 Levent Mahallesi Eyüpsultan İlçemize hayırlı olsun

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Çelik Esentepe: 8’inci seçim, 3’üncü Toplantı dönemi Ocak ayı 2’ci bileşimin de Meclis gündeminin 5 No’lu Hukuk ve Çevre Komisyonu ortak raporu olan ‘’Yeni Mahalle Kurulması’’ hakkın da partisi adına söz alarak CHP Eyüpsultan Belediye Meclisinin görüş ve düşüncelerini dile getirdi

Nilgün Çelik Esentepe konuşmasın da; Sayın Başkan, değerli Meclis üyesi arkadaşlarım, değerli bürokratlarımız bizleri sosyal medya hesabından izleyen kıymetli komşularımız ve Basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup’u adına söz alınmış bulunmaktayım: Bilindiği üzere İlçemiz sınırların da bulunan oldukça yoğun nüfusa sahip olan Güzeltepe Mahallemiz de geçtiğimiz yıllarda bu sınırlarda 5 Levent Sitesi, Finanans Kent Sitesi, Bayramoğlu Sitesi ve Kiptaş sitesi, Torunlar sitesi ve Üniversite yerleşkesinin de bulunduğu yerleşim yeri sakinleri yerel yönetimlerden daha iyi hizmet alabilmesi adına Güzeltepe Mahallesinden ayrılarak Yeni İsmi 5 Levent Mahallesi olan mahallenin kurulmasını talep etmişlerdir.

Hukuk ve Çevre Komisyonumuza gelen bu talep yerinde incelenerek bölge halkının taleplerinin yerinde olduğu görüşüne yapmış olduğumuz çalışmalar neticesin de oy birliğiyle yeni Mahallenin kurulamasına Hukuk ve Çevre Komisyonlarımız ortak karar verilmiştir.

 Az sonra meclisimizin alacağı karar neticesin de yeni Mahallemizin ismi 5 Levent Mahallesi olacaktır dedi.

Nilgün Çelik Esen Tepe; Doğma büyüme Eyüpsultan’lı biri alarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum: Değerli arkadaşlar Eyüpsultan İlçemiz hepinizin bildiği gibi geçmişi tarihsel konumu ve Kültürüyle müstesna kadim bir ilçedir.

Malumunuz üzere hemen hemen her mahallemiz o dönemin yaşanmışlıklarını mekanlarında ve bir çok yerde rastlamak mümkün. O dönemin yaşanmışlıklardan almışlardır isimlerini Mahallelerimiz Bir Nişanca, Topçular, İslambey, Rami, Alibeyköy, Silahtarağa, Çırçır Akşemsettin gibi bunlara köylerimizi de ekleyebiliriz Rum Köyleriyken isimleri döndürülerek Türk ismi koyulanlar dahil. Bu nedenledir ki bir başka ilçelerin semtlerini çağrıştıran ayrıca sermayelerine sermaye katacak olan adeta emlak reklamı yaparcasına bir konut sitesinin ismimin Eyüpsultan da yeni kurulan bir Mahalleye Mahalle ismi olarak verilmesini doğru bulmuyorum.

Vereceğimiz bu isimle o bölgemizi Eyüpsultan gibi Kadim bir ilçeden soyutlamış olacağız inancımı belirtmek istiyorum.

Ancak Bayramoğlu bölgemizden bir dilekçe ya da talep gelmediği için biz de halkımızın yanında olup karara olumlu yaklaşmaktayız 29’uncu Mahallemiz 5 Levent Mahallesi bölge halkına ve Eyüpsultan ilçemize hayırlı olsun diyerek sözlerini bitirdi.

Gündemin 5 No’lu Hukuk ve Çevre komisyonu ortak kararı olan Eyüpsultan İlçesinin 29’uncu Mahallesi olan Yeni Mahalle 5 Levent Mahallesi Kararı Grubu bulunan Siyasi Partilerin; AK-PARTİ, CHP, İYİ PARTİ, MHP Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan’ın oyları ile oy birliğiyle geçti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir