CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kastamonu (STK) Sivil Toplum kuruluşları ile Bir Araya Geldi…

dsc06694

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı  STK ‘lardan sorumlu İl Başkan Yardımcıları ve CHP İstanbul İl Yöre Yapılanmaları Komisyonunun, Sivil Toplum Kuruluşları ile CHP ‘ nin buluşması kapsamında, organize ettiği  Kastamonu Köy ve İlçe Dernekleri, Kastamonulular  Dayanışma Der5neği ( KAS-DER )  Genel Merkez ve Şubeleri, Kastamonu Dernekler Federasyonu      ( KAS-DER-FED ) ve Kastamonu İlçe Federasyonları ve tüm Kastamonu Derneklerinin En üst yapısı olan Kastamonu Konfederasyonu ( KasKon ) yöneticilerinin bulunduğu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce dernek temsilcilerini dinledi, sorularını aldı ve 16 Nisan da yapılacak olan Referandumda CHP ‘ nin neden #Hayır dediğini anlattı.

dsc06678

Katılımın yoğun olduğu toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  toplantının yapılacağı salona gelişi esnasın da KAS-DER-FED ve KAS-KON  Genel Başkanı olan  Hüseyin Selami Çelebioğlu  tarafından karşılandı.

Katılımın gerek sayı gerekse nitelik olarak iyi olmasının  CHP İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun yüz ifadesine yansıdığı gözlerden kaçmadı.

Açılış konuşmasını Yapan CHP İstanbul İl Başkanını Cemal Canpolat’ın Katılımcıları selamlamasının ardından toplantı Katılımcıların soruları ile devam etti.

‘    dsc06680

 

’Önce Katılımcıları Dinledi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘’

Salon hınca hınç dolu, ortam gayet demokratik ve nereden bakarsanız bakın her düşünceden katılımcı özgürce sorularını bir bir sıraladılar. Kastamonu Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin sorularının başlangıçlarında  İstanbul da Sivas’tan sonra en yoğun yaşayan Kastamonulular olmasına rağmen CHP ‘ de  yeteri kadar temsil edilmediği sitemleri oldukça yoğun bir şekil de yansıdı ve Kastamonun da önceleri CHP’sinin kalesi olmasına rağmen son 1980 ‘ den sonra  ise gerilere düşmesinin nedenleri soruldu.  Ayrıca, 2014 Yerel seçimlerin de Eyüp de Aday olan hemşerilerinin son anda görevden alınmasının telafisini yerine getirecek misiniz  soruları da sıkça soruldu ve 2019 yerel seçimlerin de her bölgeden bir belediye Başkanı Adayı talep ettiklerini de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiler. Enerji yüksek gayet seviyeli ilerleyen toplantı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu bir taraf dan notlarını alırken toplantının akışından büyük bir keyif aldığı gözlerden kaçmıyordu.

 

dsc06695

Soruların bitmesinin ardın dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu yapılan anons çağrısı ile kürsüye konuşmasını yapmaya ve soruları cevaplamaya başladı Bu bir Parti meselesi değildir, Ülkemizin geleceğinin oylandığı partili Cumhurbaşkanlığı ve yetkilerin tek kişide toplanması meselesidir. Bundan dolayı da parti ambleminin bulunduğu filamanları kullanmayacağız her yerde sadece Türk Bayrakları ile kampanyamızı sürdüreceğiz dedi.16 Nisan da yapılacak olan Partili Cumhurbaşkanlığı yetkilerin tek kişi elinde toplaması sorunu Evet veya Hayır diyen herkesi ilgilendiren bir meseledir.Dünyada Demokrasi ile yönetilen tüm ülkeler de geçerli olan parlamenter sistemdir. Başkanlıkla yönetilen tek bir ülke var o da ABD orada da farklı bir durum var eyalet eyalet  bölünmüş durumda.  Eyaletlerin kendi yasaları var parlamentoları var mesela ABD de Obama göreve geldi şimdi yapılmak istenen sistem değişikliğin de de başka birileri göreve gelebilir, gelmeyeceğini kim garanti edebilir dedi Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti tek kişinin olağanüstü yetkilerle donatılmış partili Cumhurbaşkanlığına terk edilmeyecek kadar büyüktür,  buna asla müsaade edemeyiz etmemeliyiz dedi. Eğer ki Ortadoğu ülkeleri gibi bir sisteme dönüştürmek istiyorlar ise bu yönetimlerin ne hale geldiğini hepimiz gördük.  Irakta, İran’da, Suriye’de, Mısır ve Libya’da neler olduğunu gördük hep birlikte Türkiye Cumhuriyetine bu haksızlığın yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz dedi. Evet diyen vatandaşlarımızı bir kez daha düşünmeye sonra ellerini vicdanlarına koyup sandığa oylarını öyle atmalarını istiyorum. Şimdi yapılmak istenen sistem değişikliği ülkemizin hangi sorununu çözecek işsizlik mi azalacak ekonomimi düzelecek hiç biri o zaman neden bunda ısrar ediliyor asıl niyet nedir ? Cumhur Başkanı tarafsız olmak zorunda  bunun için de parlamentoya gelir, tarafsız olacağına dair yemin eder milli iradeye.

 

dsc06699

Partili Cumhur Başkanı Tarafsız olabilir mi .? ;

Cumhur Başkanı Partili olacak Milletvekillerini Cumhurbaşkanı seçecek milletvekili sayısı 600 e çıkacak üstüne üstlük ekonomik yükü buna ne gerek var yazık değil mi? milletin parasına. Bir de 18 yaşında vekil seçilecek,  askerlik ne olacak cephede kim,  parlamento da kim,  okulda kim olacak.

 

dsc06688

Türkiye’ye bu haksızlık yapılabilir mi ? ;

Cumhurbaşkanı Partili olacak yüksek yargıya15 üyeden  12 üyeyi atayacak. Diyelim ki 400 vekil bulundu , bu yargı nasıl yargılayacak.  Partili Cumhurbaşkanını. Parlamento devre dışı kalacak kanun yapamayacak, bakanlar  parlamentoya karşı sorumlu olmayacak.  Partili Cumhurbaşkanı KHK ile bakanları değiştirecek. Belki de İl Başkanlarını danışman yapıp onlar ile ülkeyi yönetecek kimse dokunamayacak. Bir gün de KHK ile muhtarlıkları kapatabilecek, mesela istediğini kapatacak istediğini ilave edecek durum bu kadar vahim. Peki, 600 vekil ne yapacak maaşlarını alacak oturacak böylelikle . Milli İrade devre dışı bırakılarak etkisizleştirilecek. Evet demek ülkemizin çivilerinin yerinden çıkmasına,  Hayır demek ise çivilerin yerin de kalmasına yarar durum bu denli net dedi.

dsc06683dsc06684

Kılıçdaroğlu Kastamonu da CHP’sinin gerilemesinin sorumlusu Kastamonulular değil,  biziz siz de bilirsiniz ki yerleşen alışkanlıklar bir anda yok edilmiyor ama büyük bir kısmını çözerek ilerlediklerini ve Kastamonu da CHP’sinin çok daha iyi noktaya geleceğini 2014 de Eyüp de yapılan yanlışlığın da telafi edileceğini sizlere  söz veriyorum dedi. Yapılan yönetim hatalarından dolayı sizlerden özür dilerim diyerek sözlerini noktaladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir