CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Swiss Otel’de gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleriyle bir araya geldi.

Example HTML page

chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-istanbul-swiss-otelde-gazetelerin-genel-yayin-yonetmenleri-ve-haber-koordinatorleriyle-bir-araya-geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Swiss Otel’de gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatörleriyle bir araya geldi.
HAYIR oyları yüzde 60’larda… Herkes sandığa!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da eşlik etti.

SAVAŞIN TARAFI OLAMAYIZ

Kılıçdaroğlu, görüşmede ABD’nin Suriye saldırısını şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’nin savaşın tarafı olmasını istemeyiz. Bölgenin dengelerini iyi okumak lazım. Bölgede sadece ABD yok. Yapmamız gereken bölgede savaş çıkmasını engellemektir. Büyük güçler savaşırsa faturası bize de çıkar. Türkiye tarafları itidale çağırmalı.”

HAYIR ÖNDE

Referandum sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, ‘Hayır’ oylarının önde olduğunu belirtti. Katılım oranı ne kadar yükselirse hayır oylarının o derece yükseleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, herkesin sandığa gitmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, yurt gezileri sırasında yaptığı bazı tespitleri de gazete yöneticileriyle paylaştı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“3 oy aldığımız köye bile gittik. Oturmuşlar hayır deme kararı almışlar. Çünkü ‘Bir insana bu kadar yetki verilmez’ diyorlar. Evet için kesenin ağzını açtılar. O kadar zor durumdalar ki rahmetli Savaş Ay’ı bile kampanyalarına alet ettiler. Çiftçi ve esnaftan çok tepki alıyoruz. Memnun değiller. Kısır polemikleri zayıf insanlar yapar. Meydanlarda neden evet verilmesi gerektiğini anlatamıyorlar. İşleri güçleri Kılıçdaroğlu. Ben olmasam miting yapamayacaklar. Polemiğe girmeyeceğim. Konu anayasa olduğu için değişiklik istenen maddelere yoğunlaşmamız gerekiyor. Bugün, bize hiç oy çıkmamış 150 köyün muhtarıyla konuşacağız. Referandum sürecini değerlendireceğiz. Seçimlerde istediğin partiye oy ver. Ama referandumda hayır de. Süreci bir AKP-CHP kavgası haline getirmek istediler. Hayır çıkacağını bildikleri için vekillerimize saldırılar yapılıyor.”

AKP YENİKAPI SÖZÜNÜ TUTMADI

Devlet yetkililerinin evet için baskı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, “Hayırcılar anketçilere bile konuşamıyor. Eşit bir yarış yapamıyoruz. Devlet imkanlarını kullanıyorlar. 18 madde zaten yeterince tartışılmadı. Dominant bir yapı var. Medya yüzde 80 denetim altında. İş adamları düşünce lerini açıklayamıyor. Mal varlıklarına el konulma tedirginliği yaşıyorlar. Vergi denetimi sopasıyla sindiriliyorlar. AKP’nin Yenikapı’da verdiği sözleri tutmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Biz15 Temmuz Şehitlerine sahip çıkıyoruz. Şehitleri ayırmıyoruz. Ama onlar şehitleri referanduma alet ediyorlar” dedi. “16 Nisan’da sandık güvenliğinden kaygı duyuyor musunuz? Sorusuna Kılıçdaroğlu, “Tüm sandıklara sahip çıkacağız. Son seçimlerdeki çalışmayı yapacağız” dedi.

BOZKURT’UN AÇIKLAMALARI İSTİSMAR EDİLDİ

“Emperyalistleri ve onların anayasa paketini denize dökeriz” özetindeki sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefine oturan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile ilgili soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bozkurt’un açıklaması istismar edildi. Ancak dilimize dikkat etmeliyiz. Bu sözler ‘evet’i artırmaz. ‘Yüzde 60 hayır çıkar’ görüşü çok hakim. Katılım yüksek olursa evet ile hayır arasındaki makas hayır lehine daha da açılır” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir