CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞI’NIN‘’128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’’ PANKARTI EMLİYET YETKİLİLERİNCE KALDIRILDI

Example HTML page

CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞININ ‘’128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’’ PANKARTI EMLİYET YETKİLİLERİNCE KALDIRILDI

HABER ETKİN : HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazartesi günü TBMM Gurup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında İktidar yetkililerine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a sormuş olduğu ‘’128 Milyar Nerede?’’ sorusunun ardından TÜRKİYE genelinde 81 İL ve İlçe Başkanlıklarının hazırlamış oldukları ‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ pankartlarını hazırlayarak İL ve İlçe Başkanlıklarına 13 Nisan Salı günü astılar.

‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ Pankartlarının asılmasıyla birlikte harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı Pankartların ve afişlerin kaldırılarak toplatılması yönünde kararını Emniyet birimlerine göndererek ‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ pankartlarının toplatılmasını sağladı.

Bunun üzerine aynı kararlılıkla tekrar soruyoruz diyerek CHP İL ve İLÇE Başkanlıkları 14 Nisan Çarşamba günü Hazırladıkları 128 Nerede? Pankartını İL ve İLÇE Başkanlık binalarına astılar.

Gece yarısı saat 10.51 gibi CHP EYÜPSULTAN İLÇE BAŞKANLIĞI binasının önüne gelen Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğünden yetkililer ellerindeki Cumhuriyet savcılı teskeresini İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’a ve CHP hukukçuları Av. Özgür Nemutlu ve Burcu Mazıcıoğlu’na göstererek pankart kaldırma işlemini İlçe binasına girmeden vinçle müdahale ederek dışarıdan alacaklarını belirtiler.

‘’Fakat Savcılık teskeresinde dikkat çeken bir husus CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı hukukçuları Av. Özgür Nemutlu ve Burcu Mazıcıoğlu’nun gözüne çarptı. Bir önceki Savcılık teskeresinden farklı bir telefondan resim çekilerek ihbarda bulunulduğu üzere savcılığın teskere çıkardığı anlaşıldı.’’

CHP İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş ve CHP Hukukçuları Savcılık teskerenin bir örneğini istemelerine rağmen kesin talimat olduğunu bildiren emniyet görevlileri örneğini vermediler. ‘’128 Milyar Dolar Nerede?’’ pankartının Eyüpsultan İlçe Emniyet müdürlüğü görevlileri tarafından indirilme işleminin gerçekleşmesinin ardından, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’da tüm İL ve İlçe Başkanlıklarında olduğu gibi üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resminin bulunduğu ”SUSMAYACAĞIZ KORKMAYACAĞIZ YILMAYACAĞIZ” pankartını asarak hukuki ve demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ilan etmiş oldular.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir