CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 23 Nisan mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zülfü Çakar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP Eyüpsultan Belediye meclisi grubu adına kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı Mesajında Zülfü Çakar;  Kurtuşuş savaşı mücadelesinin temelini oluşturan, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ruhunu oluşturduğu 1920, 23 Nisan ışığı ilelebet sönmeyecek Genel Başkanımız ve Millet İttifakının 13’üncü Cumhur Başkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkemize yeniden baharlar gelecek, Cumhuriyetimizin İkinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıp ülkemizi yeniden Demokratik Parlamenter sisteme döndürerek TBMM İşlevli kılacağız dedi.

Çakar sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

“Mustafa Kemal Atatürk bir yandan emperyalist güçlerin Anadolu’daki işgalini sonlandırmaya yönelik Millî Mücadele’yi sürdürürken, eş zamanlı olarak da bu direnişin siyasi yönü üzerine çalışmalar yapmaktaydı. Ankara Hükümeti’nin danışma organı olarak görev yapacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla sürdürülen askeri mücadeleye siyasi alanda da destek verilmiş olacaktır. Milli Mücadele’nin başından itibaren millet egemenliğini kişi egemenliğine yeğ tutan Atatürk, Alınan tüm kararlarda Meclis onayını gözetmek suretiyle Batılı anlamda şeffaf, demokratik, katılımcı, uygar ve çağdaş bir yapının da temellerini atmıştır. Çünkü şöyle düşünüyordu: ‘Ulusun kendi kaderini ve siyasi düzenini bağımsız olarak belirleyebilmesi. İşte bu güce sahip bir ulus egemendir. Egemenliğin sahibi olan millet seçim yoluyla temsilcilerine o şekilde temsil yetkisi verir ki, temsilcinin anayasa ile kendisine tanınmış olan yetki alanı içinde aldığı karar, yaptığı iş ve kullandığı oy salt, millet tarafından alınmış gibi hukuki hüküm ve sonuç doğurur.’

“ÖNEMİNİ KORUYOR”

Atatürk, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olması, iktidarın millete ait olması olarak tanımlanabilecek Ulusal Egemenlik kavramını demokrasi olduğu kadar, bağımsızlık olarak da algılayarak emperyalizme, baskıya, esarete karşı milletin haklarını savunma olarak değerlendirecektir. “Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar” sözüyle milli egemenlik prensibinin gücünü ortaya koyacaktır. Atatürk’ün ulusal egemenlikten amaçladığı, siyasal, sosyal, ekonomik yönden yabancı etkilerden uzak, ulusal iradeden oluşmuş bir toplumdur.

Bu bağlamda devrimler araç, ulusal egemenlik amaçtır ve 23 Nisan 1920, her geçen gün daha da artan önemiyle hafızalarımızdaki yerini korumaktadır.”

Zülfü Çakar ulusumuza söz veriyoruz; Kurtuşuş savaşı mücadelesinin temelini oluşturan, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizi bağımsızlık ruhunu oluşturduğu 1920, 23 Nisan ışığı ilelebet sönmeyecek Genel Başkanımız ve Millet İttifakının 13’üncü Cumhur Başkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde ülkemize Yeniden Baharlar Gelecek, Cumhuriyetimizin İkinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırıp ülkemizi yeniden Demokratik Parlamenter sisteme döndürerek TBMM İşlevli kılacağız dedi.

Bu vesile ile Atamızın Türk Ulusuna Armağan ettiği ”Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutluyorum” Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye dedi

‘’CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUBU’’

Zülfü ÇAKAR, Ali Haydar İŞKAR, Binali ÖZGÜL, Gülsüm POLAT, Ünsal AYKUTOĞLU, Sema BALCI, Zafer DÖNER, Filiz GÖKÇE, Veli GÜNGÖR, Nilgün ESENTEPE, Ramazan GÜVEN, Emine ÇELİK, Mustafa TÜYSÜZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir