CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar ”1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ” dolayısıyla CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grubu adına kutlama mesajı yayınladı.

İşkar yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi;

Her coğrafya, her dönem kendine özgü zorlukları, sıkıntıları, antidemokratik uygulamaları ve insan haklarına aykırılıkları içinde barındırsa da insanlık tarihine baktığımızda barışa olan özlem ve savaşların getirdiği yıkımlara itiraz her zaman aslolandır. Savaş çığırtkanlığı yapanların, savaşlardan beslenen sektör ve karanlık güçlerin kalıcı barışı engellemek için sayısız girişimi olmuştur ve kirli pazarlıkların taraflarının çirkin oyunları devam etmektedir. İnsanlık tarihi kadar eski olan çatışmalar, işgal ve savaşlar tarihi, bize kalıcı barışa gidecek yol için dersler sunmaktadır.


Afganistan’da yaşananlar, dünyanın farklı ülkelerinde süregiden savaşlar ne yazık ki, insanlığın bu dersi almadığını ortaya koymaktadır. Rantçı grupların, çıkarcı yöneticilerin, savaşla kendilerini var eden oluşumların dünyayı sürüklediği ortam her ne kadar karanlık bir tablo gibi görülse de; toplumsal barış ve uzlaşı için direnenlerin tarihi bizlerin en temel mirasıdır.


Ülkemiz, zorlu savaşlara rağmen tam bağımsızlık için emperyalist güçlere karşı verilen kurtuluş mücadelesinin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya liderliği ve öngörüleriyle “yurtta barış, cihanda barış” ilkesiyle örnek bir devlet olmayı başarmıştır. Bugün, komşularıyla dost bir ülkenin liderliğini başarıyla sürdürerek tüm dünyanın takdirini toplayan Mustafa Kemal Atatürk’ün barış anlayışının ülkemiz için kıymeti, bir kez daha anlaşılmıştır. Kalıcı barış için temel ilkemiz “yurtta barış, dünyada barış” olmaya devam edecektir.

Kutuplaştırılan, ayrıştırılan, biat kültürüne razı edilmeye çalışılan bir ülkede, toplumun farklı kesimlerinin huzur ve güven içinde bir arada yaşayacağı günlerin yakın olduğunu, tek kişilik şahsım hükümetinin çatışmacı, üsttenci, dayatmacı, ortak aklı yok sayan girişimleri karşısında: bizler barış elçileri olarak kalıcı barıştan yana tutumumuzu sürdüreceğimizi belirtmek isterim.
Kadınlar, çocuklar, başta olmak üzere savaş ve göçlerden en çok olumsuz etkilenenlerin kırılgan gruplar olduğundan hareketle hiçbir bireyin hak ihlali yaşamayacağı, haksız yere hapislerde tutulmayacağı, ifade özgürlüğü nedeniyle haklarından mahrum bırakılmayacağı bir ülke için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Tutumumuz açık ve net: “Daima barış, daimi barış…


Yaşasın Barış!

Ülkemizde ve dünyada savaşların, eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin son bulması için barışı savunmaya; demokrasi, insanca yaşam, adalet ve barış için mücadele etmeye devam edeceğiz.

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığı Belediye Meclis Grubu

 Ali Haydar İşkar, Veli Güngör, Gülsüm Polat, Ünsal Aykutoğlu, Sema Balcı, Zülfü Çakar, Emine Çelik, Zafer Döner, Nilgün Esentepe, Mustafa Tüysüz, Filiz Gökçe, Ramazan Güven, Binali Özgül

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir