CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar; 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Kutladı.

Eyüpsultan Belediyesi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediye Meclisi salonunda yapıldı.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ: EYÜPSULTAN / İSTANBUL

Gündem maddelerinin görüşüldüğü Ekim ayı 1’inci bileşiminde Sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkanvekili Zülfü Çakar yapmış olduğu koşmasında;

Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Saygıdeğer Misafirler, Basınımızın Değerli Temsilcileri…

Bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen çok kıymetli Eyüpsultanlılar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlar Ekim ayı Meclis oturumlarımızda alacağımız kararların hayırlar getirmesini dilerim.

UNESCO 1994 yılında 5 Ekim’i Dünya Öğretmenler günü ilan etmiştir.

Bizlerin yaşamlarında çok önemli yerleri olan hakları ödenemeyecek olan eğitim neferlerimiz sevgili öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun dedi

Çakar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

‘’1 EKİM YAŞLILAR HAFTASI’’

Unutmayalım ki yaşlı insanlarımız Milletimizin hafızasıdır. Yaşlılarımız dün ile bu günümüz arasın da bir köprüdür. Bizleri büyütüp bu günlere getiren büyüklerimize minnet borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Hepimiz yarının yaşlı adaylarıyız, sadece bu gün değil her zaman kendilerini hatırlamalı, sevgi ve saygıda kusur etmemeliyiz. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olmalarını, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devlet ve kişiler olarak görevimizdir. 1 ekim Dünya Yaşlılar Haftası Kutlu Olsun.

‘’CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’’

Yüce kitabımız ‘’Kuranı Kerimde’’ Allah’ın mescitlerini ancak Allaha inanan ve ahiret gününe inana, namazı dosdoğru kılan, zekatını veren, Allahtan başka kimseden korkmayan kimseler imar eder. Onların doğru yolda bulunanlardan olmaları umulur.

Din görevlilerimizde dinimizde güzel ahlakı, adaleti ve kul hakkı yememeyi bizlere öğretmeli. Riyadan ve yalandan uzak olmaları gerekmektedir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlu olsun.

Kendine yapılan tüm baskılara rağmen Din adamıyım yalan söyleyemem doğruluk örneği veren Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami müezzini Fuat Yıldırım nezninde tüm din görevlilerimizin Din görevlileri Haftasını Kutluyorum.

‘’DÜNYA HAYVANLAR HAFTASI’’

Yaşadığımız dünyayı ortak kullandığımız ve onların yaşam alanını her geçen gün daralttığımız sessiz dostlarımızın Hayvanlar Günü Kutlu Olsun. Onlara zulüm edenleri katledenleri şiddetle kınıyorum.

‘’7 EKİM MİMARLAR GÜNÜ’’

Geçmişten geleceğe tüm Mimarlarımızın 7 Ekim Mimarlar Gününü Kutlu Olsun.

‘’DÜNYA ÇOCUKLAR GÜNÜ’’

Göz bebeklerimiz, canlarımız yüzlerine bakınca içimizin titrediği gelecek umutlarımız çocuklarımızın ‘’Dünya Çocuklar Günü Kutlu Olsun’’.

‘’5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ’’

UNESCO 1994 yılında 5 Ekim’i Dünya Öğretmenler günü ilan etmiştir.

Bizlerin yaşamlarında çok önemli yerleri olan hakları ödenemeyecek olan eğitim neferlerimiz sevgili öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü Kutlu Olsun dedi

‘’AHİLİK GÜNÜ’’

Kelime anlamı cömertlik olan sosyal düzeni sağlamak için ele alınmış bir meslek gurubudur. Osmanlı devletinin kurulma aşamasın da önemli yere sahip meslek ve dayanışma örgütüdür. Anadolu da önemli gelişim göstermiş esnaf, çiftçi ve sanatkar, sanatçı gibi kolları olan ve günümüzde degeleneğini sürdüren Ahilik Haftasını Kutluyorum.

‘’BAŞKENT ANKARANIN 99’UNCU YILI’’

Merhum İsmet İnönü Paşanın TBMM sunduğu Türkiye’nin Başkenti Ankaradır şeklindeki 1 Maddelik kanun teklifinin kabul edilmesiyle başkentimiz olan Ankara’nın 99’uncu yılı kutlu olsun.

‘’14 EKİM DÜNYA STANDARLAR GÜNÜ’’

Standartların anlaşılmasına Satandarttilasyon anlayışının bilincinin ülkemize ve dünyaya yaygınlaşmasına hizmet eden 14 Ekim Dünya Standartlar Günü Kutlu Olsun.

‘’KÜRESEL YKSULLUKLA MÜCADELE HAFTASI’’

Birleşmiş Milletler Küresel Yoksulluğun azaltılması ve Dünya çapında yoksulluğa dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak için 1997 Yılın da 17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele Günü ilan etmiştir.

Birleşmiş Milletler 2015 Yılında gerçekleşen sürdürülebilinir kalkınma hedefleri bildirgesin de 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğu bitirmeyi hedeflediği belirten bir deklarasyon yayınladı. Buna göre gelişmiş ülkelerin açlığa, susuzluğa ve hastalığa bağlı ölümlerin önüne geçilmesi yoksulluğun engellenmesi az gelişmiş ülkelerin yer altı ve yer üstü kaynaklarının kendi toplumlarının gelişmesi için kullanılması gelir eşitsizliğine sebep olan uygulamalara son verilmesi Adalet, Vergi, Demokrasi, Basın ve İfade Özgürlüğü, Kadın ve Çocuk haklarının iyileştirilmesi gibi maddeler de az gelişmiş ülkelere destek verilmesini istandi. Altını çizerek söylüyorum bunların bir çoğu bu gün ülkemizdede yaşnan sıkıntılardır. V e maalesef ‘’Emperyalist Ülkeler’’ sömürgeci, yayılmacı ve işgalci politikalarıyla  yoksulluğun artmasına daha da çok katkı sunuyorlar.

‘’MUHTARLAR GÜNÜ’’

Kültürümüzün ve Toplumumuzun önemli yapı taşlarından biri olan mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde açık kapı olan vatandaşların derdiyle dertlenen Devlet ve Millet bütünleşmesin de önemli rol oynayan muhtarlarımız bu fedakar çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedirler. Başta Eyüpsultan Muhtarlarımız olmak üzere tüm Muhtarlarımızın Muhtarlar gününü kutluyorum

‘’KIZILAY HAFTASI’’

11 Haziran tarihinde kurulan ilk adı Osmanlı Yaralı Askerlere Yardım cemiyeti olarak kurulan 1923 de Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti, 1935 de ise Türkiye Kızılay Cemiyeti, ve 1947 de Türkiye Kızılar Derneği adını almıştır. Kuruluşa Kızılar adını Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiştir.

Yaşamımızın en zor anlarında her zaman yanı başımızda olan Kızılayımızın haftasını kutluyorum.

Bu arada özellikle malumunuzdur 5 aydır Annem hasta yoğun bakımda bu süreçte kan ihtiyacı konusun da  bana da yardımcı olan Eyüpsultan Türk Kızılayı Dernek Başkanı Ahmet Şen ve yönetim kurulundan Haşim Yaman’a da burdan teşekkür ediyorum.

‘’KARADENİLİLER GÜNÜ’’

31 Ekim-21 Nisan 1992 yılında karadan denizden gemilerden kirliliğin önlenmesi amacıyla Bükreş sözleşmesi ile Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkeler tarafından 31 Ekim Karadeniz Günü ilan edilmiştir kutlu olsun.

‘’GAZİLER GÜNÜ’’

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM açılışı ile padişahlıktan orduları dağıtılmış silahı elinden alınmış tersanelerine girilmiş vatanın her karış toprağı işgal altında olan bir ülkeden kendisine inanmış bir millet ile yeniden bir devlet kuran ve efendiler yarın ‘’Cumhuriyeti’’ ilan ediyoruz diyerek bizlere Cumhuriyeti emanet ederek çoğulcu Demokrasiye geçişimizi sağlayan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olamak üzere Cumhuriyetin kazanılması ve kurulmasında emeği geçen tüm şehit ve gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır.hepisini rahmet minnet ve şükranla anıyoruz.

Cumhuriyeti atalarımız kurdu bizlerde yaşatmak için mücadele edeceğiz. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar kalacaktır.

Türkiye Cumhuriyetinin 99 Yılını Kutluyoruz. Ve özlemle 100 Yılını sabırsızlıkla bekliyoruz dedi.

‘’VEFAT’’

Bu arada elimize yeni ulaşan bir bilgi Zabıta Müdürümüz Oya Banu Göl Yıldırım’ın Annesi vefat etmiş kendisine baş sağlığı diliyorum. Merhumeye Allahtan rahmet yakınlarına da sabırlar diliyorum.

‘’HASTALIK’’

Mustafa Tüysüz Arkadaşımızın sevgili Babası dün bir kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Allahtan şifa diliyorum.

‘’VEFAT’’

Geçmiş Dönem AK Parti İlçe Başkanımız Faik Kesici Abisini kaybetmiş kendisine buradan başsağlığı ve Merhuma Allahtan rahmet yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Çakar sözlerini: Beni sabırla dinleyen meclisimizi de saygıyla selamlıyorum diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir