CHP 37’nci OLAĞAN İSTANBUL İL KONGRESİ BAŞLADI

Kongrenin açılışını CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı.

Divan Başkanlığına CHP eski Genel Başkanı Altan Öğmen oy birliğiyle seçildi. Divan Katipliğine ise Şişli İlçe Başkanı Oya Akman,Beşiktaş ilçe Başkanı Gözde Fil,Tuzla İlçe Başkanı Turan Taşkın,Eren Ali Bingöl oy birliği ile seçildiler.

CHP Genel BaşkanI Kemal Kılıçdaroğlu Konuşuyor

Partimizin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi

Partimizin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP paylaştı: 9 Şubat 2020 Pazar

CHP İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Kongre salonuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte giriş yaptı.

KAFTANCIOĞLU: TÜRKİYE’NİN NEFES ALMASI İÇİN TEK YÖN İKTİDAR

Kongre açılışını yapmak üzere CHP İstanbul İl Başkanı  Canan Kaftancıoğlu kürsüye geldi. Kaftancıoğlu, “İki yıl önce 13 Ocak’ta ‘İstanbul nefes alacak, Türkiye nefes alacak” demiştik hepbirlikte. Bu kongremizde de “İstanbul nefes aldı, Türkiye’nin nefes alması için İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” diyerek kongrenin açılışını yapmaktan mutluyum” dedi.

37. Olağan İl Kongremizi yönetmek için Divan Başkanlığı’na eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen seçildi.

Altan Öymen konuşmasında “Demokrasiyi yeniden kurmak lazım” dedi. Altan Öymen’in açılış konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi.



Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Sevgi üzerine, barış üzerine, kardeşlik üzerine bizim insana bakışımız. Sadece eleştirmek değil, nasıl yapacağımızı da anlatacağız.

Önümüzdeki süreç iktidar. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz yara aldı. Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırmak için iktidar olmak istiyoruz.

Türkiye’nin 5 temel sorunu var.

Birincisi demokrasi. Bugün yaşadığımız en temel sorunlardan biri demokrasi. Düşüncesini açıkladı diye insanlar hapse atılamaz. Üniversitelerde hertürlü düşünce özgürce konuşulabilmeli. Medya bağımsız olmalı.

İkinci temel sorun eğitim. Her bakana göre eğitim değişiyor.

Üçüncü sorunumuz dış politika. Dış politika bugün bireyse kin ve öfkeye dönüştü. Barışı değil savaşı önceleyen bir dış politika. Bunun sonuçlarını 82 milyon beraber yaşıyoruz. 1 milyon Suriyeli daha gelecek. Onların yanında eli silah tutan terörist gruplar da gelecek. Asıl karmaşayı o zaman yaşayacağız. Dış politikanın yanlış olduğunu anlatacağız. 

Dördüncü büyük sorunumuz toplumsal barış. Hiçkimsenin inancından dolayı ötekileştirilmesini istemiyoruz ama hiçkimse inancını, kimliğini kullanarak siyaset yapmamalıdır. İnanç Allah ile kul arasındadır, kimse bu alana müdahale edemez. Yaşam tarzına hepimizin saygı duyması lazım. 

Beşinci sorunumuz ekonomi. İki gün önce Hatay’da valilik binasının önünde kendisini yakan vatandaşı gördük. İşsizim, çocuklarım aç diyor ve kendini yakıyor. İnsan olan hiçkimse bu duruma kayıtsız kalamaz. Hala iktidar kanadından olup bu olayı ucuz siyasi manevra olarak nitelendiren bir kadının insanlığını yitirmesine üzülüyorum. Nasıl oluyor da insanlığımızı unuttuk? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Konuştu

Bugün CHP adına, şehrimizin geleceği adına, birlik ve beraberliği adına önemli bir gün… Ama özellikle de ülkemizin geleceği adına umutlarımızın şekilleneceği önemli bir gün.

Bugün CHP adına, şehrimizin geleceği adına, birlik ve beraberliği adına önemli bir gün… Ama özellikle de ülkemizin geleceği adına umutlarımızın şekilleneceği önemli bir gün.

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 9 Şubat 2020 Pazar
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir