Çetin Ünlü AK Parti’den Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday adayı

Çetin Ünlü AK Parti’den Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday adayı

Çetin Ünlü,30.09.2018 Pazar günü saat 10.30 da Ensar konağında düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla AKP’den Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday adayı olduğunu söyledi.


Basın toplantısına Haber Etkin- Ramazan Yiğit, Eyüp Haber- Cengiz Oylum,Medya Haliç- Hakan Hapçıoğlu,Flaş Haber- Abdullah Ağırkan katıldı.

Çetin Ünlü Yapmış olduğu Açıklamasında Eyüpsultan İlçesine nasıl baktığını şu sözlerle anlattı.

*BİR SEVDA’DIR EYUPSULTAN’A HİZMET ETMEK*

Eyüp Sultan ne demek;


Mihmandarı Rasul demek, Ensar demek, İstanbul sevdalısı bir sahabi demek,Eyüp Sultan Hazretlerini iyi tanımalıyız.Allah’a şükürler olsun ki; Peygamber Efendimizin Mihmandarına daha fazla hizmet etmek düşüncesi içerisindeyiz.

Eyüpsultan’la ilgili genel düşüncemiz;

“Eyüpsultan’a sadece bugünden değil, tarihten bakıyoruz,işte bu gerçekle bizler de gelecekten bakıyoruz. Hedefimiz Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye, “İnsani yaşat ki; devlet yaşasın” şeklindeki vasiyetiyle, Fatih Sultan Mehmed Han’ın; “Hüner, bir şehri yaşanılır kılmaktır. O da yetmez, orada yaşayanları da mutlu edebilmektir” tavsiyeleri bizim için çok önemlidir. İşte, biz yerel yöneticiler olarak Mevlana’nın da vurguladığı;“Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar” görüşünden hareketle geleceğin Eyüpsultanı oluşturmaya adayım..Bu duygu ve düşünceler ile Eyüpsultanın geleceğine yön verecek nitelikte.referans alınan bir ilçe, Eyüpsultan Belediyesi ise örnek alınan bir belediye olacaktır.”

Eyüpsultanda neler değişecek;

Eyüpsultanda tarih değişmeyecek, Eyüpsultanın coğrafyasını değiştirmeyeceğiz. Eyüpsultanlı hemşerilerimizi değiştirmeyeceğiz. Eyüp Sultan’ın çevresi değişecek,Eyüp Sultan’ın medfun bulunduğu mekanı fiziken de Mescid-i Nebevi’nın bahçesine benzer bir şekilde düzenleyerek Medine’nin Şehrimiz ile kardeş ilçe düşüncemizi gerçekleştireceğiz dedi.

Eyüpsultanı gelişecek.

Uluslararası sempozyumların merkezi olacak. Kardeş şehirleriyle konuşacak. 2023 hedefiyle konuşacak. Çokları Eyüpsultanın sadece geçmişini konuşuyor, bazıları ise bugününü,Biz hem dünü konuşacağız, hem bugünü ama daha fazla yarınını konuşacağız. Biliyorsunuz dünyada artık şehirler yarışıyor, caddeler konuşuluyor. İyi bir yerel yönetim tecrübesi yaşadım, yaşıyorum ve istiyorum ki; Eyüpsultan, yerel yönetim söz konusu olduğunda örnek gösterilsin dedi.
Çetin Ünlü Eyüpsultan içesinin genel durumunu şu sözlerle değerlendirdi.

Eyüpsultan İlçesinin genel durumu;

Bence Eyüpsultan’a sadece bugünden bakmamak lazım. Bugün durum tespiti anlamında önemli. Ama Eyüpsultanın tarihi sorumluluğunu unutamayız. Gelecek vizyonunu ihmal edemeyiz. Eyüpsultan sadece günü kurtarılacak bir yer değildir. Bununla birlikte dünden bugüne Eyüpsultan’a çok sayıda kişi hizmet etmiştir. Kadirşinas milletimiz bunu elbette takdir etmiştir. Ben de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz, Eyüpsultanın tarihten gelen sorumluluğunu ihmal etmeden geleceğini planlamaya adayız.Eyüpsultan’a bir bütün olarak bakmak durumundayız dedi.


Çetin Ünlü Eyüpsultan ile ilğili muhteşem hayallerimiz ve var dedi.

Hayallerimiz ve Projeleriniz;

Hayallerimiz elbette var. Ama emin olun projelerimiz sadece hayallerden ibaret değil. Bugün itibariyle rüyalarımızı, düşüncelerimizi süslüyor. Eyüpsultan, yakın zamandan itibaren projeleriyle konuşacak. Bundan emin olabilirsiniz. Bu projeler sadece Eyüpsultan’nın bugünkü problemleri olan mülkiyet, trafik, kentsel dönüşüm gibi konularla ilgili değil.

Eyüpsultan kültürel ve sosyal etkinlikleri ile uluslararası sempozyum ve etkinlikleriyle, bilime ve akıllı belediyeciliğe katkılarıyla konuşulacak bir ilçe olacaktır.Özellikle Altını çizerek bunu belirtmek isterim ki, Eyupsultan Belediyesi,sadece ve sadece (Yol-Kaldırım-Asfalt-Park ve Çevre düzenlemesi) gibi işlemleri yaparak adından söz ettirmeyecek olup, Eyüpsultan örnek alınan bir ilçe, referans alınan bir Belediye olacaktır. Burada şu belirtmek isterim ki, Eyupsultan beldiyesinin değerli personelleri asli görevlerini yapacak olup, Eyupsultan Belediyesi ve İlçesi özel bir ekip ile projelendirilip tarihe not alınacak çalışmaları ile adını duyuracaktır.

İmar ve mülkiyet hususundaki çalışmalarımızın yanı sıra, uluslararası kültürel ve sosyal programlarımız olacak. Tek bir gayemiz var; o da Eyüplülerin duasını almak. Bizim derdimiz Eyüp Sultan’ın tarihi kimliğini ve gelecek vizyonunu daha da ileriye taşıyarak aynı zamanda tarihi ve kültürel fuarların merkezi yapmaktır.
Buradan şunun altını çizerek belirtmek isterim ki,Eğer Allah cc bu görevi bana nasip ederse Belediye Yönetiminin içerisinde,Genç Kardeşlerimizden Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesleri yapıp,gençlerin bilgi ve birikimlerinden yararlanıp,Belediyemizi birlikte yönetmek arzusunu yaşamak istiyorum dedi.

Çetin Ünlü sözlerinin devamın da;

Eyupsultan Belediyesi Etkili ve nitelikle yapılan plan, proje ve programların adresi olacaktır. İnanın bunlar bizim için hayal değil. Biz Eyüpsultanlı hemşerilerimle birlikte bunları istişare ederek gerçekleştireceğiz dedi.

Kamuoyu tarafından merak edilen ve devamlı olarak şahsıma ve ekip arkadaşlarıma sorulan EYUP STADYUM’u sorusuna canı gönülden cevap vermek isterim. Eyupsultan ilçesi özdeşlenen STADYUM’u çok özel bir proje ile (Konferans salonları,kapalı ve açık otoparkı,modern dükkanları ile) özel bir proje ile yeniden aynı yerinde yapılacak olup

Eyupsultan Halkına armağan edilecektir dedi

Özellikle Gençler ve Kadınlar ile ilgili çok özel projelerimiz olacak. Yapacağımız bu projeler ile Gençlerimiz ve Kadınlarımızla birlikte Eyupsultan ilçemizi örnek bir ilçe ve Eyupsultan Belediyemizide referans alınan bir belediye yapacağız dedi.


Çetin Ünlü İstanbul ile ilğili düşüncelerini şu cümleler ile dile getirdi.

İstanbul ile ilgili düşüncelerimiz;

İstanbul hep göz önünde olmuştur. Tarih, İstanbul’dan bahseder. İstanbul ile ilgili şiir yazmayan şair, yazı yazmayan yazar herhalde yoktur. İstanbul bir sevdadır. Peygamberimizin (s.a.v) Mihmandarı Eyüp Sultan Hazretlerinin sevdası.Fatih Sultan Mehmet’in sevdası. İstanbul hep değerli olmuştur dedi.

Yahya Kemal Beyatlı’ın dediği gibi;

“Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.”

Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle;

“Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar…”

Biz ağlayanın olmadığı bir İstanbul için çalışıyoruz. Yetimin, öksüzün, genç’in,kadının, engellinin yani herkesin güldüğü bir İstanbul. Taşı toprağı altın olan, yaşayanların tamamının mutlu olduğu bir şehir.Bu nedenle İstanbul’a olan özlemimiz ve sevdamız, Eyupsultan’a olan aşkımızın mührü olacaktır dedi.

Halkımız ile düşünceleriniz ?

Öncelikle bu sorunuz için çok teşekkür ediyorum.

Hz. Ali (ra) Bir sözü ve tavsiyesi ile cevap vermek istiyorum.

Halkın gözünden uzun zaman saklanma! Çünkü idarecilerin halktan gizlenmesi idaredeki cahilliğindendir. Bu gizlenme birçok şeyleri öğrenmelerine engel olur.
Bu sebeple halkın gözünde büyükler küçülür; küçükler de büyür. İyiler fena, kötüler iyi görünür; hak batıla karışır dedi.

Halkla beraber olmazsanız başarılı olamazsınız. Halka rağmen hiçbir şey yapamazsınız. Yapmamalısınız da. Ben çok fazla konuşan biri değilim. Ama iyi bir dinleyiciyim. Çalışmayı çok severim. Ortak akla çok değer veririm. Benim dediğim olsun, diye düşünmem. Bir işin doğru olması ve hızlı olması benim için çok önemlidir. Tüm bunlar için çok fazla dinlemeli ve çok farklı kişileri dinlemelisiniz. Eyüp 21 mahallesi 7 köyü 242 kilometrekare alana sahip, yaklaşık 450 bin nüfusuyla çok önemli bir ilçemiz. olan bir yer. Projelerimiz sadece Eyüpsultan Meydanı’yla ilgili değil dedi.

Projelerimiz sadece Eyüpsultan’nın trafik problemiyle ilgili de değil. Bunlar elbette çok önemli. Biz İlçemize bir bütün olarak bakıyoruz,tüm Mahallelerimiz ve bütün köylerimize ilişkin birbirinden değerli çok önemli projelerimiz var dedi.


Şehirlerin dünü önemlidir.

Ama geleceği daha önemlidir. Dün dedelerimiz yaşadı yarın da çocuklarımız yaşacaklar. Sorumluluğumuz farkındayız. İşte bunun için geçmişi unutmayacağız.Eyüpsultanın’nın 2023 hedefini birlikte gerçekleştireceğiz. 2071 vizyonunu birlikte oluşturacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonununa Eyüpsultanın özelinde en güzel şekilde karşılık vereceğiz.

Sosyal Medyayı ile düşünceleriniz nedir ?

İletişim çok önemli. Dertlerinizi muhataplarınıza iyi anlatmanız lazım. Herkese ulaşmanız gerekiyor. Bunun için de iletişimin bütün kanallarını kullanmanız gerekiyor. Tabi bunların içinde en önemli olan birebir yüz yüze iletişim. Bunun ihmal edilmemesi lazım.

Bununla birlikte sosyal medya iletişimde yeni bir mecra. Karşılıklı iletişimin ve etkileşimin söz konusu olduğu bir mecra. Facebbok/İstagram @unlucetin olup Twitter adresim @cetinunlu üzerinden de iletişim halindeyiz. İnternet Sitemizde çok yakında www.cetinunlu.com olarak hizmete girecektir.

İnternet Siteleri hakkında düşünceleriniz?

İnternet siteleri bilhassa haber siteleri her geçen gün daha da değer buluyor. Bu da benim için çok önemlidir. Günü ve gündemi takip etmek bir duyarlılığın sonucudur.Sizler ilçemizde faaliyet İnternet haber siteleri olarak güvenilir habercilik anlayışının temelini oluşturduğunuzun altını çizmek durumundayım.

Çok fazla girilen haber siteleri var. Ama haberleri doğru mu? Yaptıkları habercilik mi? Bu sorular da sorulmalı. Ben sizi tebrik ediyorum dedi.

Eyüpsultan’ı konuşmamıza, dertlerimizi ifade etmemize zemin olduğu için hepinize ayrıca teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
Son olarak şunun altını çizerek belirtmek istemekteyim.

Eyupsultan’ı kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanacaktır.

Çetin ÜNLÜ Kimdir anlatırmısınız?

Çetin ÜNLÜ, 8 Kasım 1971 yılında İstanbul’un Eyupsultan ilçesi, Karadolap Mahallesinde dünyaya geldi.

Eğitim hayatına Eyupsultan’da başlayan Çetin ÜNLÜ Orta ve lise eğitimi Alibeyköy Lisesinde, Üniversite hayatına AÖF Halkla İlişkiler Bölümü ile devam edip, Aydın Üniversitesinde ise Liderlik Eğitimi ile tamamlamıştır.

Çetin ÜNLÜ görevi itibari ile yurt için de ve yurt dışında birçok seminer ve organizasyonlara katılmıştır.

Çeşitli STK’larında kurucu, yönetim kurulu üyesi, genel sekreter ve başkan olarak görev alan Çetin ÜNLÜ, halen 15.000 Üye’ye sahip ve 60.000 Kişilik bir Camianın tek STK’sı olan (UTSYD) Uluslar arası Tır ve Ağır Vasıta Şoförleri Derneğinde ’de Genel Başkan olarak görevini sürdürmektedir.

Çetin ÜNLÜ Türk Silahlı Kuvvetlerinde üstün başarılar ile görev yaptıktan sonra kendi isteği ile istifa edip, Özel sektörde yönetici ve üst yönetici olarak çalışma hayatına başlamıştır, Ekim 2003 yılında Memuriyet Hayatına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığında başlamış olup.

Burada 6 yıl Bürokrat olarak hizmet etmiş ve 2009 yılından itibaren Sultangazi Belediye Başkanlığında görev yapmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Çetin ÜNLÜ evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

Son olarak eklemek istediğiniz nedir?

Önemli bir kamu görevini yerine getiren Basınımızın değerli temsilcilerine beni kırmayarak davetime katıldıkları için çok teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir