Büyükada’da HDP standına saldırı: 2 yaralı

Example HTML page

Büyükada’da HDP standına saldırı: 2 yaralı

24 Haziran seçimleri öncesinde Büyükada’da stant çalışması yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine saldırı gerçekleştirildi. Bıçaklı saldırıda iki HDP’li yaralandı.

Büyükada iskelesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP’lilere kimliği belirsiz kişilerce bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırıda birisi ağır iki HDP’li yaralandı. HDP’liler saldırının planlı ve organize gerçekleştiğini söylerken, saldırıdan yara almadan kurtulan Ö.K., olay yerine gelen polis ekiplerinin yaralı HDP’lileri bir süre ters kelepçeyle tuttuklarını bildirdi. Saldırı sonrasında 4 kişi gözaltına alınırken, ambulansın olay yerine çok geç geldiği ifade edildi. Yaralı HDP’lilerin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Kasten yaralama iddiasıyla gözaltına alınan 2’si 18 yaşından küçük 4 kişi saat 4’te savcılığa çıkarılacak. İfadesi alınan M.E.C. ve J.K. olayda parti bayraklarını yağmurdan korunmak için söktüğünü aktardı. Öte yandan HDP’nin avukatı Sennur Baybuğa, emniyet yetkililerinin olay anında MOBESE kameralarının çalışmadığını söylediğini aktardı.

Aynı gün iki farklı saldırı daha olmuştu

Heybeliada’da ise HDP’nin seçim standı saat 13.30’da bir saldırı girişimine maruz kaldı. Adaya dışarıdan gelen ve MHP’li olduğu belirtilen grupla beraber Heybeliada’da yaşayan diğer MHP’lilerin birlikte düzenlediği saldırı girişimi, HDP standındaki kişilerce engellendi. Yine dün 18.30 sularında Büyükada’da parti standına tek kişinin saldırdığı ancak bu saldırının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) standındakiler tarafından engellendiği öğrenildi.

Önceki günlerde de HDP’nin Büyükada standına iki farklı saldırı daha gerçekleşmişti. Daha önceki saldırılarda standa zarar verilmiş, saldırılara adalılar tarafından engel olunmuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir