Bülent Arınç: Toplum cinnet geçiriyor

Example HTML page

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç gündeme dair yaptığı değerlendirmede, “Toplum cinnet geçiriyor” ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç gündeme dair açıklamalar yaparak, AK Parti’ye dair eleştirilerde bulundu. “Toplum cinnet geçiriyor” ifadelerini kullanan Arınç, “Parayı bulursunuz… Enflasyonu düşürürsünüz… Orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir… Ama ahlak, üslup ve edep olarak birbirimizi, kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lazım. Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var” dedi.

‘ÖNCÜLÜK ÜLKEYİ YÖNETEN İNSANLARA YAKIŞIR’

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah yazarı Yavuz Donat’a konuşan Arınç’ın demeçlerinden önce çıkanlar şöyle: 

“1969’dan bu yana siyasetin içindeyim. Siyasetteki üslup kat kat topluma yayılıyor… Böyle olmamalı… Kucaklayıcı, uzlaşmacı bir siyaset üslubuna ihtiyaç var. 1969’tan bu yana belki 20 seçim geçirdim… Karşımızda olanları, en az kendimiz kadar saygın görecek bir anlayışın içinde olmalıyız.

Parayı bulursunuz… Enflasyonu düşürürsünüz… Orta kesimin ve yoksulların durumu düzeltilir… Ama ahlak, üslup ve edep olarak birbirimizi, kendi nefsimizden daha tercih edecek noktaya gelmemiz lazım. Bunun için bir seferberliğe ihtiyaç var.

Öncülük şüphesiz ülkeyi yöneten, yönetimi ve adaleti elinde bulunduran insanlara yakışır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir