Bugün Berkin Elvan’ın doğum günü: Yaşasa 23 yaşında olacaktı

Example HTML page

Berkin Elvan, Gezi direnişinde Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Berkin, yaşasaydı bugün 23 yaşında olacaktı. Oğlunun doğum gününde konuşan baba Sami Elvan, “Yerel mahkemenin verdiği karar bizi memnun etmedi. Sanık polis ceza aldı. Ancak elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor” dedi.

5 Ocak 1999 tarihinde doğan Berkin Elvan, bugün yaşasa 23 yaşına girecekti. 16 Haziran 2013 tarihinde ekmek almaya giderken polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde yaşama veda etti.

ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Çocukları için verdikleri adalet mücadelesinin devam ettiğini aktaran Sami Elvan, halktv.com.tr muhabiri Seyhan Avşar’a konuştu. Sami Elvan, “Yerel mahkemenin verdiği karar bizi memnun etmedi. Sanık polis ceza aldı. Ancak elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor. Kararına itiraz ettik, bekliyoruz. Mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN TAHLİYE OLMASINI DİLİYORUM’

“Berkin yaşasaydı Boğaziçi’nde direnen öğrencilerle olurdu” diyen Sami Elvan, “Bugün iki Boğaziçili öğrenci tutuklu ve haksız hukuksuz bir şekilde cezaevindeler. Bugün onların bir an evvel tahliye olmasını diliyorum. Umarım onları oraya atanlar bir gün içeri atılır” dedi.

‘BERKİN’İ UNUTTURMAYACAĞIZ’

Elvan ailesinin avukatı Çiğdem Akbulut ise müvekkilinin yaşaması halinde 23 yaşında olacağını anımsattı. Akbulut, “8 sene oldu Berkin yaşamını yitireli. Yaşasaydı, kasten öldürülmeseydi 23 yaşında olacaktı. Berkin için verdiğiniz mücadele hiçbir çocuk polis kurşunuyla öldürülmesin diye. Ama ne yazık ki bir cezasızlıkla karşı karşıya olduğumuz için bu katliamlarda devam ediyor. Berkin’i vurup öldüren sanık polis için iyi bir ceza aldı. Ancak sanık tutuklanmadığı ve görevi başında olduğu için içimizin rahat olduğunu söylemek mümkün değil. Berkin içinde tüm çocuklar içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Berkin’i unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir