Berat Albayrak’tan dolar kuru açıklaması! Müdahele gelecek mi?

Merkez Bankası dolar kuruna müdahale edecek mi? Dolar kuru üst üste rekorlar kırarken Berat Albayrak olağanüstü bir durum olmadıkça müdahale gelmeyeceğini söyledi.

Dolar kuru rekor üstüne rekor kırarken Merkez Bankası’nın bu yükselişe ne zaman müdahale edeceği merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan dolar kurundaki yükselişin ardından AKP milletvekillerine brifing verdiği iddia edildi.

Dolar kuru dün akşam tüm zamanların rekorunu 8.55 TL ile kırarken piyasalar ABD başkanlık seçim sonuçlarına kilitlendi. Dolar kurunda yükselişlerin devam etemesi için Demokrat aday Biden’in seçimi kazanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar Merkez Bankası’nın bu durum dahilinde faiz artırmaktan başka çaresinin olmadığı iddia edilmişti.

Ekonomist Atilla Yeşilada Twitter paylaşımında Merkez Bankası’nın 600 – 700 baz puan faiz artıracağını iddia etmişti.

Merkez Bankası’nın dolar kuruna en kısa zamanda müdahale etmesi gerektiğini söyleyen ve bekleyen uzmanların aksine Berat Albayrak AKP milletvekillerine verdiği birifingte çok olağanüstü bir durum olmadıkça döviz kuruna müdahale edilmeyeceği mesajını verdiği iddia edildi.

“OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM OLMADIKÇA…”

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Berat Albayrak , dünyada artan belirsizlik nedeniyle döviz kurlarının dalgalı seyrettiğini öne sürerken AlbayrakBu durumun Türkiye’ye özgü olmadığını ve tüm dünyada bu tür dalgalanmalar yaşandığını söyledi.
Toplantıya katılan milletvekillerinden bazıları Albayrak’ın “olağanüstü bir durum, gelişme olmadıkça dövize müdahale edilmeyeceği” bilgisini verdiğini açıkladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir