Bekir Ağırdır’dan Erdoğan’ı üzecek Fahrettin Koca yorumu

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, erken seçim tartışmaları ve Fahrettin Koca hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın siyasi notunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yüksek olduğunu söyledi.

Ağırdır, “İlginç olanı şu ki en muhalif olanın gözünden bile notu çok iyi değilse bile zayıf değil” diyerek bu durumu halkın bilgiye ihtiyaç duyması ile açıkladı.

‘ERKEN SEÇİM DEĞİL, SEÇİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK’ 

T24’te yer alan habere göre, Ağırdır erken seçim söylentileri için de muhalefetin hazır olmaması, iktidarın da buna dönük bir söyleminin olmaması gibi nedenlerle gerçekçi görmediğini söyledi

.Erken seçimden çok seçim sisteminde değişiklik yapma ihtimalinin gündeme gelebileceğini ifade eden Ağırdır, “Başkanlık sistemini iki turlu olmaktan çıkararak, 51 şartını kaldırarak, bu zorunluluktan kurtulmak daha kolay bir yol gibi görünüyor. Üstelik bu konuda muhalefeti ikna etme fırsatları olduğunu düşünüyorum” dedi.

 Ağırdır, erken seçim beklenmemesi gerektiğini şöyle açıkladı: “Birincisi henüz muhalefetin iktidar kanadını seçime zorlayacak bir heyecan dalgası gözlenmiyor, ikincisi iktidar kanadı ülkeyi yönetme aczine düşmüş de görünmüyor, katılırız katılmayız bürokrasiye ve meclise hakimiyet sürüyor. Üçüncüsü, şimdiye kadar AK Parti  ve Cumhurbaşkanının siyaset yapma tarzına bakılırsa erken seçim, aşağı yukarı 3 yıllık bir iktidardan feragat etmek demek. Halbuki Erdoğan’ın tarzı bu değil. Dolayısıyla bu tür dinamikler yok, altındaki zihni koalisyonda da bir çözülme, sıkıştırma veya parçalanma  da yok. O nedenle erken seçim ihtimalini uzak görüyorum.”

‘BİLGİ İHTİYACI KOCA’YI ÖNE ÇIKARDI’

Salgınla ilgili düzenli bilgilendirme yapan siyasi bir figür olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ilgili araştırmanın sonuçlarını da yorumlayan Ağırdır, “Korona meselesine gelene kadar gündemde olan bir bakanlık olmadığı için daha önce Fahrettin Koca’ya yönelik bir araştırmamız yok.

Onun için eskiye göre artmış veya azalmış diyemeyiz. Ama bu sürecin içerisinde yaptığımız araştırma gösterdi ki siyasi notu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yüksek.

İlginç olanı şu ki en muhalif olanın gözünden bile notu çok iyi değilse bile zayıf değil” diye konuştu. Ağırdır’a göre bu sonuç insanların bilgili ihtiyacından kaynaklanıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir